Tineri din Lupeni sancționați de jandarmi la Sarmizegetusa Regia

jandarmiJandarmii montani din cadrul Postului Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte au sancţionat în cursul zilei de 29 mai 2016, cinci persoane care au încălcat prevederile Regulamentului de vizitare al sitului arheologic.

Astfel, patru tineri, cu vârste cuprinse între 23 şi 25 ani, din municipiul Lupeni, au pătruns în incinta cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, în data de 29 mai 2016, în jurul orei 03.00, nerespectând programul de vizitare stabilit prin Hotărâre a Consiliului Judeţean Hunedoara, zilnic, între orele 08.00 – 20.00.

Jandarmii montani au sancţionat cei patru tineri cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 186 din 2014.

Jandarmii montani din cadrul Postului Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte au mai sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 100 lei, o turistă, în vârstă de 54 ani, din municipiul Cluj Napoca, care nu a respectat traseul de vizitare în situl arheologic.

Jandarmii montani recomandă turiştilor care vizitează situl arheologic Sarmizegetusa Regia să respecte Regulamentul de vizitare stabilit prin Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 186 din 2014 (regulamentul de vizitare este afişat la intrarea în situl arheologic).