Din rețetele bunicii / Salată ușoară, de vară

bunica1Nimic nu este mai sănătos şi mai răcoritor ca o salată de vară. Pe lângă faptul că legumele şi verdeţurile oferă organismului o adevărată porţie de sănătate, salatele se dovedesc a fi preparate deosebit de versatile. Poţi îmbina arome şi culori după imaginaţie şi gust. Salata preferată de mine este uşor de preparat dar în acelaţi timp extrem de gustoasă şi hrănitoare.

Pentru început se taie grosier o salată verde. Apoi se adaugă felii de castravete, un ardei roşu, unul galben, o legătură de ceapă verde, felii subţiri de ridichi şi 100 grame măsline negre mai puţin sărate. Se adaugă 200 grame roşii cherry tăiate în jumătate şi 200 grame caş proaspăt sau telemea proaspătă tăiate cubuleţe.

Între timp se prăjesc felii de pâine care mai apoi, cu ajutorul unui cuţit cu zimţi se taie în cuburi mici.

Dressing-ul salatei se prepară din 200 grame cremă de iaurt, o lingură ulei de măsline extravirgin, sare piper alb, un căţel de usturoi bine zdrobit şi vreo trei fire de mărar tăiate fin.

Legumele, verdeţurile şi brânza se amestecă fin, se condimentează cu puţină sare şi busuioc, se aşează pe platou înconjurate de curtoanele de pâine, iar deasupra se toarnă uşor sosul de iaurt.

 

Această salată poate conţine şi alte feluri de legume precum ţelină, morcovi, broccoli, sau alte legume preferate de voi. La fel şi dressing-ul pentru salată poate fi preparat după gustul fiecăruia, fie cahiar şi numai din ulei de măsline cu puţină zeamă de lămâie. Avantajul acestei salate este că fiind săţioasă, poate înlocui  cu succes masa de seară.

Poftă bună de la BUNICA !