Vulcanul activ și personalitățile sale cu valoare de model

nedeieexcelentaÎntr-o perioadă în care peste tot în România se manifestă o nevoie acută de modele umane și profesionale, Vulcanul aduce în atenția comunității sale, în cadrul manifestărilor prilejuite de a 44-a ediție a ”Nedeii Vulcănene” câțva oameni care, de-a lungul vieții, au demonstrat calități profesionale și morale care-i plasează la un binemeritat statut de model.

An de an, astfel de oameni reprezentativi sunt invitați de către primarul Gheorghe Ile și de viceprimarul Cristian Merișanu, să urce pe scena ”Nedeii Vulcănene” pentru a culege aplauzele concetățenilor. Anul acesta a fost rândul altor oameni deosebiți să primească această onoare în chiar deschiderea spectacolului de gală al ”Nedeii Vulcănene”. Este vorba despre prof. Marina Durnea (învățător de peste patru decenii la Școala nr. 4 din Vulcan), de prof. Ion Moanță (apreciat învățător a zeci de generații de copii), Justin Stoenescu (maistru instructor la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu”, apreciat sportiv și om implicat activ în vața comunității), dr. Valeria Petre (medic pediatru la Spitalul din Vulcan), dr. Liliana Diaconu (apreciat reprezentant al noii generații de medici ai Spitalului din Vulcan), dr. Cătălin Popa (managerul Spitalului Municipal Vulcan), părintele ortodox Nicolae Nuță, fostul sportiv Viluț Oltean (conducător al sportului vulcănean în perioada de glorie a acestuia), Ileana Berki (apreciat artist și șefuitor de tinere talente ale scenei muzicale din Valea Jiului) și Fane Abrădoai (fondator al grupului ”Color”, artistul care a adunat deja 45 de ani de carieră artistică).

”Sunt oameni cu care comunitatea Vulcanului se mândrește, sunt oameni cărora mă simt onorat să le pot strânge mâna și să le pot oferi această diplomă de recunoștință, sunt oameni care sunt adevărate modele pentru cei tineri. Le mulțumesc pentru tot ceea ce până acum au făcut pentru municipiul Vulcan și știu că, deși unii dintre dânșii au ajuns la vârsta unei binemeritate pensionări, vor rămâne pe mai departe oameni activi pe scena publică locală”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Această prezentare necesită JavaScript.