Ziua Crucii Roșii marcată luni, 4 iulie, la Petroșani

crucea rosi micSubfiliala locală de Cruce Roșie din municipiul Petroșani va marca luni, 4 iulie 2016, aniversarea a 140 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11,00 printr-un marș al voluntarilor Crucii Roșii din Petroșani, care vor distribui materiale promoționale despre activitatea organizației, pe traseul cuprins între zona centrului civic al municipiului Petroșani și Piața Dacia. De asemenea, de la orele 11,30 în zona Teatrului ”Ion D. Sârbu” va avea loc o demonstrație de prim-ajutor.

O acțiune similară se va derula luni, 4 iulie 2016 și în zona Pieței Centrale, începând cu ora 12,30.

”Astăzi am un gând special pentru oameni la fel de speciali – voluntarii Crucii Roșii. Ignorați, uitați de lume, cu resurse puține, oamenii aceștia sunt consecventi în a fi aproape de semenii lor care suferă. Încearcă și reușesc să le aline suferințele. Cu atât sunt mai merituoși cu cât gradul de indiferență al autorităților este mai mare față de această organizație umanitară. Acum, când Crucea Roșie este sărbătorită, le doresc tuturor voluntarilor multe bucurii și satisfacții. Vă mulțumesc pentru întregul vostru efort de a-i ajuta pe cei suferinzi. La mulți ani!”, spune, în mesajul transmis voluntarilor Crucii Roșii, președintle Filialei județului Hunedoara a acestei organizați, Dan Terteci.

crucea rosie