Concluziile primarului Gheorghe Ile după Forumul Administrației Publice

ileAlături de Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, la conferința națională ”Forumul Administrației Publice” care s-a desfășurat la începutul acestei săptămi la București, Valea Jiului a fost reprezentată și de către primarul Gheorghe Ile. Acesta a dezvăluit faptul că, în cursul zilei de ieri, a avut și posibilitatea unei întâlniri directe cu premierul Dacian Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu și vicepremierul Costin Borc, în contextul participării  Forumul Administratiei Publice.

Gheorghe Ile apreciază că cei mai importanți miniștri ai Cabinetului Cioloș, da și Primul Ministru dovedesc o importantă cunoaștere a problematicii cu care se confruntă Valea Jiului și au dorința de a rezova, cât mai rapid, o pare din propunerle de relansare economică a acestei refiuni. ”Atenția guvernanților față de Valea Jiului în scopul stabilirii unei abordări integrate a dezvoltării zonei noastre, este pentru noi toți un fapt îmbucurător, în condițiile în care avem nevoie mai mult decât oricând de soluții practice și urgente pentru a atenua efectele pe care reducerea activității miniere le produce. Cel mai important lucru pe care l-am obținut ca urmare a acestei discuții cu guvernanții este acela de a ne revedea în cel mai scurt timp în Valea Jiului”, spune Gheorghe Ile.

Primarul municipiului Vulcan arată, de asemenea, că pentru a avea o discuție concretă, pe toate punctele de interes ale zonei noastre, săptămâna viitoare premierul Cioloș va trimite un secretar de stat, care să se întâlnească cu toți primarii din Valea Jiului. ”Împreună vom stabili care ne sunt prioritățile și modul de colaborare. Mulțumesc domnului Gabriel Lungu pentru implicarea directă în acest demers absolut necesar pentru noi toți”, a mai precizat Ile.