Tiberiu Iacob Ridzi: ”Valea Jiului rămâne în România Policentrică”

tiberiuiacob la forumLa București s-a desfășurat, în aceste zile, Forumul Administrației Publice, o importantă conferință națională în cadrul căreia reprezentanții Guvernului României au dezbătut, împreună cu primari din sute de localități ale României, Strategia Națională de Dezvoltare Teritorială ”România Policentrică 2035”.

Printre cei care au participat la acest important eveniment s-a nunmărat și Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. Acesta ne-a dezvăluit faptul că premierul Dacian Cioloș a vorbit printre altele și despre necesitatea unei abordări integrate de dezvoltare a zonei noastre- Valea Jiului.

”Abordarea premierului vine așa cum cunoaștem, într-o perioadă de maximă urgență pentru soluții punctuale de diminuare a tuturor costurilor generate de evoluția din industria minieră zonală. Viziunea pe care guvernanții o au în acest moment față de Valea Jiului trebuie tradusă rapid în programe pe care noi, administrațiile locale din Vale, să le putem promova la nivel zonal. Principiul asocierii intercomunitare în scopul obținerii de finanțări eficiente, a fost invocat și de această dată și trebuie valorificat cu maximă responsabilitate la nivel zonal”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Priarul Petroșaniului mai spune că, în cadrul sesiunior de lycru ale Conferinței Naționale Forumul Administrației Publice a fost abordată și tema regionalizării, care se va relua practic după alegerile parlamentare, cu asumare sporită din partea tuturor celor implicați în acest proces complex, care trebuie foarte bine armonizat între toate instituțiile vizate. ”Mă întorc acasă de la acest forum cu gândul că ni se deschid oportunități de soluționare a multora dintre problemele pe care le avem la nivel zonal și că noi toți liderii zonali, trebuie să avem o viziune comună în modul de a înțelege și valorifica aceste oportunități”, a mai precizat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.