Primarul Cristian Resmeriţă solicită demisia directorului ADI Deșeuri, Ioan Prip

resmerita primar lupeniUna din cele mai mari probleme cu care se confruntă și municipiul Lupeni în prezent, este problema gunoiului menajer. Deşi primarul Cristian Resmeriţă a căutat şi a găsit soluţii pentru colectarea acestuia, fără să îndatoreze locuitorii Lupeniului, autoritățile locale din această localitate se confruntă acum, la fel ca și celelalte, cu problema depozitării deșeurilor menajere.

Primarul Lupeniului consideră că vinovată de această situație se face conducerea ADI Deşeuri care a dat dovadă de o crasă incompetenţă întrucât, nici până la acest moment, nu a găsit soluţii pentru depozitarea gunoiului menajer. Asta cu toate că, până la acestă dată, judeţul Hunedoara ar fi trebuit să aibă un Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) perfect funcţional.

”În perioada de când sunt primar, am făcut eforturi şi serviciul de colectare a gunoiului menajer s-a îmbunătăţit în mod vizibil. Am găsit soluţii pentru ca populaţia municipiului Lupeni să nu plătească aceste servicii, pentru perioada martie -septembrie 2016, însă în acest moment ne confruntăm cu problema depozitării gunoiului menajer. Şi în dimineaţa zilei de marţi, Primăria municipiului Lupeni a plătit o sumă importantă de bani către ADI Deşeuri, pentru ca acest proiect de de colectare a deşeurilor menajere să fie derulat corespunzător. Din păcate, ne aflăm în situaţia în care, începând de sâmbătă, municipiul Lupeni nu mai are unde depozita gunoiul menajer. Cred că este timpul ca directorul ADI Deşeuri, Ioan Prip să plece, având în vedere că din cauza modului defectuos în care a condus societatea şi a gestionat derularea proiectului de colectare a gunoiului menajer, ne aflăm acum în această situație periculoasă. Solicit şi pe această cale sprijinul populaţiei municipiului Lupeni, pentru a depăşi această perioadă , până când vor fi găsite soluţiile de ieșire din acest impas”, a declarat Cristian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni