La Petroșani, unitățile de învățământ sunt pregătite pentru noul an școlar

tiberiu iacob ridzi la primarieNu vor exista nici un fel de probleme în ceea ce privește funcționarea unităților de învățământ și nici legat de condițiile din grădinițele, școlile și liceele din municipiul Petroșani. Asigurările vin din partea primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi care a avut astăzi, la sediul Administrației locale din Petroșani o întâlnire de lucru cu toți directorii unităților de învățământ de pe raza localității.

”Am vrut să mă asigur că totul este în ordine, că micile lucrări care mai trebuiesc executate pe ici, pe colo sunt în grafic și că, practic, există toate condițiile create pentru ca noul an școlar să debuteze la Petroșani sub cele mai bune auspicii și să se deruleze în conformitate cu cerințele pe care trebuie să le îndeplinim în această direcție”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Singurele ”emoții” care mai persistă în ceea ce privește confortul elevilor și dascălilor în noul an școlar sunt legate de finalizarea la timp, până la venirea iernii, a chestiunilor birocratice legate de obținerea tuturor documentelor aferente branșării unităților de învățămînt la rețeaua de gaz metan. ”Așa cum am promis, noi am finalizat lucrările tehnice de introducere a centralelor termice pe gaz la toate unitățile școlare, respectiv la școlile generale și colegii, pentru că la grădinițe am rezolvat această problemă încă de anul trecut. Cert este că sistemul este funcțional peste tot, rămîne acum ca fiecare unitate școlară în parte să finalizeze procedurile birocratice privind racordarea la rețeaua de gaz. Sunt convins că acest lucru se va realiza la timp, astfel încât să nu existe nici un fel de probleme, în această iarnă, în ceea ce privește termoficarea în unitățile de învățământ de la Petroșani”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru a realiza la toate școlile și liceele un sistem alternativ de termoficare, prin centrale termice proprii, mujnicipalitatea de la Petroșani a investit anul acesta 1,7 milioane de lei.

În plus, Colegiul Național ”Carmen Sylva” urmează să beneficieze și de investiții la schimbarea acoperișului și anveloparea clădirii, în cadrul programului finanțat de UNDP, al cărui beneficiar este Primăria municipiului Petroșani.