Ce spun primarii Văii Jiului despre soluțiile propuse de Guvern pentru relansarea economică a regiunii ?

dancu-ridzi1Toți primarii din localitățile Văii Jiului au fost prezenți, vineri, la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului Cioloș, pentru a afla care sunt propunerile concrete ale acestora pentru relansarea economică și socială a zonei. la finalul întrevederii cu consilierul guvernamental Ionel Dancă și vicepremierul Vasile Dâncu, primarii Văii Jiului se declară optimiști în ceea ce privește soluțiile propuse de Guvern pentru Valea Jiului.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, apreciază că discuțiile avute la Universitate cu vicepremierul Vasile Dîncu și consilierul Primului ministru, Ionel Dancă, creditează încă o dată proiectul de revigorare economică a Văii Jiului. ”Este un lucru bun faptul că până la sfârșitul acestei luni vom cunoaște în detaliu mecanismul cuprins în Memorandumul care va fi aprobat de Guvernul României, document care trasează în mod clar nu doar direcțiile de acțiune comună pentru cele 6 comunități din Vale dar și etapele și modalitățile de elaborare rapidă a tuturor proiectelor zonale care pot primi finanțare europeană, în cadrul programelor operaționale care se derulează până în 2020. Conform declarației vicepremierului Vasile Dîncu, înființarea Unităților Guvernamentale de Asistență Tehnică în teritoriu, va permite administrațiilor locale să eficientizeze procedura de scriere și depunere de proiecte. Această colaborare dintre specialiștii guvernamentali și cei din cadrul primăriilor poate fi doar de bun augur, având și aportul Universității din Petroșani, care își asumă rolul de instituție pilot de elită pentru pregătirea specialiștilor care se vor regăsi în următorii ani în acest proiect major de relansare a vieții economice și sociale din Valea Jiului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

dancu vulcanLa rândul său, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan apreciază că, după prima rundă de discuții cu Comisia guvernamentală condusă de vicepremierul Vasile Dîncu, din iulie, de data aceasta cei de la Guvern ar revenit la discuțiile cu primarii Văii Jiului și președintele Consiliului județean Huneodara, având și un program scris, interesant, evaluat drept bun în perspectiva dezvoltării Văii Jiului. ”Urmează acum ca, într-un timp foarte scurt să vină și acea Comisie de specialiști ai Guvernului în accesarea de fonduri europene și, împreună cu echipele noastre, din Primării, să facem acele proicte europene pentru dezvoltarea Văii Jiului”, spune Gheorghe Ile. Acesta a mai dezvăluit faptul că, potrivit intențiilor Guvernului, firmele care vor creea locuri de muncă în Valea Jiului vor fi sprijinite cu fonduri nerambursabile prin ajutor de stat oferit de Guvern. ”Acest lucru, pe mine m-a impresionat și îmi dă speranța că lucrurile vor merge înspre bine în Valea Jiului. Îi mulțumesc domnului vicepremier pentru interesul său față de noi, pentru prezența sa care devine deja familiară în Valea Jiului, lucru care arată că, totuși, avem în Guvernul României, un om care demonstrează că este de partea noastră”, a mai spus Ghelrghe Ile.