La Petrila, primarul Vasile Jurca în maraton la festivitățile de dechidere a noului an școlar

liceu2Astăzi a sunat clopoțelul și pentru elevii și dascălii de la școlile din Petrila. Obișnuiți de-acum cu festivitățile de deschidere a noului an școlar, deopotrivă dascăli și elevi, au trăit cu emoție sunetul primului clopoțel care dă startul unui nou început pentru învățământul petrilean și nu numai.

La fel ca în toată Valea Jiului, școlile petrilene au ținut să marcheze acest eveniment într-un cadru festiv la care au fost invitați reprezentanți ai bisericii, ai poliției precum și din partea Primăriei orașului Petrila, în speță primarul orașului, Vasile Jurca și viceprimarul, Dorin Curtean, aceștia din urmă făcând un adevărat maraton pentru a putea fi prezenți la toate festivitățile.

Am ținut să fiu prezent astăzi la festivitățile de deschidere a noului an școlar pentru a transmite tuturor cadrelor didactice dar și elevilor petrileni un gând bun de început precum și sprijinul nostru pe mai departe în ceea ce privește susținerea învățământului pe plan local”, a declarat primarul Petrilei, Vasile Jurca.

liceu1În ceea ce privește organizarea învățământului în orașul Petrila, domnul Vasile Jurca a ținut să precizeze că toate școlile de pe raza orașului Petrila au primit avizele de funcționare, o singură grădiniță, cea de la cap linie Lonea, care funcționează și astăzi la parterul unui bloc, nu a primit avizul dar urmează ca, în cel mai scurt timp, să se demareze construcția unei grădinițe  noi unde va fi mutată și această grădiniță.

„Prima festivitate la care am participat a fost cea de la școala unde și eu am urmat cursurile gimnaziale, Școala Ana Colda de la Lonea. Mărturisesc că am trecut astăzi cu emoție pragul acestei școli, amintirile fiindu-mi întipărite încă, la fel cum cred că fiecare dintre dumneavoastră aveți aceste momente din viață care nu vor putea fi uitate”,a mai spus primarul Jurca.

A urmat apoi un periplu la toate școlile din Petrila unde, cu vădită emoție, primarul orașului Petrila a transmis următorul mesaj:

„Stimați profesori, stimați părinți, dragi elevi. Suntem prezenți astăzi în fața dumneavoastră, împreună cu domnul  viceprimar, pentru a vă asigura de tot sprijinul nostru vis a vis de proiectele pe care le veți derula în noul an școlar și pentru a vă transmite, atât din partea noastră cât și a Consiliului Local, un mesaj de bun venit în noul an școlar. Vom face în așa fel încât să vă asigurăm baza materială a școlilor, împreună cu profesorii dumneavoastră, pentru a avea condiții cât mai bune și, bineînțeles,așteptăm rezultate cât mai bune din partea dumneavoastră. Îmi doresc ca la sfârșitul anului școlar să premiem cât mai mulți elevi pentru rezultate deosebite. Vă mulțumesc și vă doresc mult succes tuturor”.

Daniel Petru BOLOG

scoala6-2