Municipiul Vulcan se alătura campaniei ”LET’S DO IT ROMANIA !”

lets-doitZiua Națională de Curățenie va fi organizată în data de 24 septembrie și la Vulcan, oraș care se alătură campaniei care se derulează sub umbrela mișcării naționale „LET’S DO IT ROMANIA”.

Astfel, sâmbătă, 24 septembrie, între orele 10-13, vulcănenii care vor să participe la această acțiune de voluntariat și să contribuie la actiunea de ridicare a deșeurilor de pe traseul cuprins între zona cimitirului până în zona satului de vacanță de la Pasul Valcan sunt așteptați de către origanizatori. 

Viceprimarul Cristian Merișanu informează că materialele necesare desfășurării aceste acțiuni, respectiv saci menajeri, mănuși etc., vor fi distribuite de personalul Primăriei Vulcan în ziua evenimentului, începând cu ora 9:30 în parcarea Primăriei. la eveniment și-au anunțat deja participarea pe lângă reprezentanți ai autorităților locale, numeroși elevi și profesori de la unitățile de învățămnt din localitate. 

La rândul său, primarul municipului Vulcan, Gheorghe Ile, este convins că ”orice individ care dorește să-și petreacă timp în aer liber, vrea să găsească locul ales pentru acest timp, cât mai curat. Asta înseamnă că așa cum îl găsești, așa trebuie să-l lași pentru cei ce vor veni în același loc, după tine. Le mulțumesc tuturor celor ce au această atitudine în viața de zi cu zi.”

ile+merisanuPrimarul Vulcanului apreciază că, grație acestui tip de atitudine civică, exprimată zi de zi, în anii următori, astfel de acțiuni vor deveni inutile, pentru că nimeni nu va mai arunca deșeuri în mediul înconjurător. Până atunci însă, Ile apreciază că ”este însă necesar ca în continuare să ne mobilizăm cât mai mulți pentru a face curățenie în urma celor ce n-au avut timpul sau dorința de a învăța această lecție de bază a simțului civic: SĂ PĂSTRĂM MEDIUL ÎNCONJURĂTOR CURAT. Vă dăm întâlnire sâmbătă la Primărie, ora 10,00, ca să ne aducem și anul acesta modesta noastră contribuție la sănătatea mediului în care trăim. Vă mulțumesc anticipat tuturor celor ce veți fi sâmbătă prezenți.”