Senatorul Haralambie Vochițoiu garantează recalcularea pensiilor celor din grupa I și II de muncă. În această lună.

vochitoiu-cu-stoica”Adevărul nu poate fi mințit. Drepturile pensionarilor au fost blocate în corupția administrativă. Corupția în administrație este prea bine înfiptă pentru a putea fi smulsă prin declarații pertinente și realiste. Imixtiunile politice sunt prea evidente pentru a mai exista personal care să rezolve problemele oamenilor”, a declarat senatorul Haralambie Vochițoiu, astăzi, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul Biroului său parlamwntar de la Petroșani.

Vochițoiu apreciază că afirmația celor care spun că Haralambie Vochițoiu a blocat softul care asigura recalcularea pensiilor este doar o nouă găselniță politică a adversarilor său politici care, din păcate, a făcut înconjurul județului Hunedoara: ”Vă spun scurt pe doi. Nu dă nimeni niciun instrument de verificare a informațiilor aruncate pe piața publică. Dar sună bine, dă bine la electoratul care primește informațiile cu brațele deschise. Am așteptat să fiu întrebat cum am reușit această performanță de a bloca softul. Nu a interesat pe nimeni adevărul”, a declarat Vochițou.

Acesta spune că, mai mult, formatorii de opinie au uitat să amintească labirintul complet al demersului legislativ sau măcar cea mai proaspătă informație pe care a dat-o publicității, legat de acest subiect. ”Este vorba despre ultima întâlnire pe care am avut-o cu ministrul muncii, Dragoș PÎSLARU, care mi-a dat asigurări că în cel mult 60 de zile softul pentru legea nr. 155/2015 va fi funcțional. La acest moment, sunt efectuate probe atât la foștii angajați din mineritul carbonifer, cât și la uraniu. Acum acel soft este testat. Deci nu e blocat. Suntem în anul 2016, adevărul chiar nu mai poate fi mințit”, spune Vochițoiu.

Senatorul de Hunedoara apreciază că, până la finalul acestei luni toate pensiile care beneficiază de dreptul de recalculare potrivit Legii 155/2016 vor fi recalculate, iar beneficiarii își vor intra efectiv în drepturi. Legea 155/2016 face referire la scăderea stagiului de cotizare pentru minerii care au cel puțin 20 de ani vechime la locul de muncă în condiții speciale.