Fostul lider liberal de la Vulcan, Nicolae Petroi, a fost exclus din PNL

petroiAcuzat de noua conducere a PNL Vulcan de neimplicare în activitatea de partid și prejudicii majore de imagine, Nicolae Petroi a fost exclus ieri din organizația PNL de la Vulcan. Măsura a fost luată de Biroul Politic Local la propunerea președintelui interimar Dan Marinescu.

Nicolae Petroi a fost președinte al PNL și candidat al acestei formațiuni pentru funcția de primar al municipiului Vulcan (în alegerile locale dn 2008), a îndeplinit calitatea de consilier local PNL la Vulcan, iar în plan profesional a fost director al societății locale de salubritate Almaserv, director al termocentralei de la Paroșeni și consilier al directorului general al CEH. După demisia din partid, în urmă cu mai bine de o lună, a președintelui PNL Vulcan Alina Anamaria Cârstoiu, Petroi a fost mandatat cu funcția de președinte interimar. Acesta a fost însă schimbat din această poziție politică, odată cu revenirea în partid a lui Dan Marinescu, cel căruia Biroul Politic Județean i-a încredințat în luna septembrie, funcția de președinte interimar al Organizației PNL Vulcan.

Noul președinte interimar îl acuză pe Nicolae Petroi că nu s-a prezentat la şedinţele PNL Vulcan deşi era membru în Biroul Permanent Local al PNL Vulcan şi nu şi-a îndeplinit sarcinile de partid. “Prin toate acţiunile pe care le-a întreprins acesta, a  încălcat printre altele art.26 pc.2 lit.b din statutul PNL, prin care a încălcat deciziile şi hotărârile organismelor de conducere ale partidului şi, prin aceasta, a adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante”, a declarat Dan Marinescu preşedinte PNL Vulcan.

 

Nicolae Petroi nu a comentat decizia de excludere din partid, luată ieri de colegii săi de la PNL Vulcan.