Liderul PNL Hunedoara acuză: ”PSD confiscă electoral până şi căldura din casele locuitorilor Văii Jiului”

termoficarePreședintele PNL Hunedoara, Florin Roman apreciază că refuzul CEH de a pune în funcțiune sistemul de termoficare în Valea Jiului și de a da căldură în casele cetățenilor din Petroșani are la bază un puternic substart politic. De altfel, Florin Roman apreciază că nu este pentru prima oară când, în interesul PSD, locuitorii Văii Jiului sunt efectiv discriminaţi.

”La Deva, unde ştie clar că va pierde alegerile, PSD a ordonat marionetelor sale din fruntea CEH SA, în speţă d-lui director general Cosmin Lucian Chiuzan, să asigure agent termic. În Valea Jiului, unde PSD se pregăteşte pentru cel mai slab scor electoral din ultimul deceniu, cetăţenii zonei sunt mai puţin egali ca devenii în faţa CEH SA. Şi, pe cale de consecinţă, n-au parte de căldură în case. În ciuda temperaturilor de afară”, explică Florin Roman.

Liderul liberal apreciază că, prin acest mod de a privi lucrurile, PSD suferă astfel un minim prejudiciu. ”La Uricani, Lupeni, Aninoasa şi Petrila nu mai există sistem centralizat de termoficare. Drept urmare, cetăţenii nu vor avea motive să înjure PSD. La Vulcan, reţeaua de furnizare a agentului termic este la pământ şi de nevoie, oamenii s-au reorientat deja spre soluţii alternative. Drept urmare, nici vulcănenii nu vor avea motive să înjure PSD. La Petroşani însă, acolo unde pălăvrăgeala social-democrată nu are priză la electorat, mii de cetăţeni şi sute de entităţi private mizează încă pe energia termică de la Paroşeni. Dar, pentru că dl. Chiuzan este mai mult subordonat politic, şi deloc patriot local, cetăţenii sunt nevoiţi să îndure frigul!”, afirmă Roman.

florin roman pnlPrin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție, liderii liberali sancţionează ceea ce ei numesc ”mârşava tentativă a PSD de a câştiga voturi lăsând petroşenenii în frig”.

PNL Huneodara arată că, începând de astăzi, 6.000 de petroşeneni ar trebui să se încălzească cu agentul termic de la CEH SA, lucru care nu este posibil din pricina PSD-ului! ”2.000 de abonaţi casnici aşteaptă furnizarea energiei termice la Petroşani. Dar nu vrea PSD-ul! Totodată, 200 de societăţi comerciale din Petroşani sunt abonate la acest sistem de încălzire. Acelaşi PSD nu vrea să le asigure energie termică! Sigur că, pentru PSD, care a adus CEH SA în insolvenţă şi în prag de faliment, căldura din casele petroşenenilor e doar o miză politică. Cerem public demisia directorului general al CEH SA şi, absolut imperativ, respectarea interesului public!”, se mai precizează în comunicatul PNL Hunedoara, semnat de preșdintele Florin Roman.

Reamintim că, la finele săptămânii trecute, la solicitarea primarului municipiului Petroșani, societatea de termoficare de la Petroșani a solicitat conducerii CEH începerea furnizării căldurii pentru abonații de la Petroșani.