Încă un eveniment cultural derulat cu succes la Palatul Minerul din Lupeni

pas2Vineri seara, sala Palatului Cultural Minerul din Lupeni, s-a dovedit a fi din nou neîncăpătoare pentru cei care au venit să vizioneze, cu sufletul la gură, spectacolul susţinut de tinerii artişi ai Lupeniului, reuniți sub ”umbrela” Cenaclului cultural ”Pas cu pas”. În recitalul artistic care a consemnat deschiderea oficială a stagiunii de spectacole pentru copii – sesiunea 2016-2017, organizat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Lupeni, în colaborare cu  Liceul Teoretic” Mircea Eliade” -Școala Gimnazială nr. 2 din Lupeni, prin Cenaclul „Pas cu Pas” , pe scena Palatului Cultural Minerul au urcat, rând pe rând, tineri artişti de excepţie din municipiul Lupeni, membri ai Cenaclului „Pas cu Pas” dar şi elevi la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Lupeni ai căror paşi au fost conduşi în lumea teatrului şi a muzicii prin bagheta magică a doamnei Petronela Baldovin.

Tinerii artişti, din rândul cărora o parte sunt deja laureaţi la o serie de spectacole naţionale prestgioase, au interpretat piese de teatru, cuplete şi multe melodii pentru copii.

pas1”Mă bucur că Palatul Cultural Minerul din Lupeni a prins viaţă din nou. Acest edificiu cultural, despre care mulţi din cetăţenii Lupeniului îşi amintesc cu drag încă din timpurile în care ei înșiși evoluau pe scenă, devine din nou rampă de lansare pentru tinerii talentaţi din comunitatea noastră. Felicit şi pe această cale tinerii artişti  componenţi ai Cenaclulului „Pas cu Pas” , elevii Şcolii Gimnaziale nr. 2 din Lupeni, pe doamna Petronela Baldovin, sub îndrumarea căreia acești minunțai copii care ne-au încântat cu vocile şi talentul lor de excepţie. Primăria Lupeni şi eu personal vom susţine şi vom promova tinerii artişti ai Lupeniului, prin punerea în practică a proiectului ”Lupeni – Capitală culturală a judeţului”. Astfel, cultura va fi prezentă la Lupeni şi cu ajutorul Platului Cultural Minerul, tinerii noştrii  îşi vor face auzit glasul la nivel naţional şi chiar internaţional”, spune Cristian Resmeriță.
Primarul municipiului Lupeni arată că proiectele culturale de la Palat vor continua, astfel încât, în viitorul apropiat, aici vor fi puse în practică o serie de proiecte culturale, împreună cu reputați artişti din Valea Jiului, sunt sunt Cătălin Stepa și Florin Camen, din Lupeni, cum sunt actorii de la  Teatrul de Stat ID Sârbu din Petroşani, ori cum sunt diverși scriitori locali. ”Vom aduce aici spectacole cu artişti valoroşi astfel încât scena Palatului Cultural Minerul să redevină locul de unde cultura izvorăște în permanenţă, astfel încât locuitorii din Lupeni dar şi din întreaga Vale a Jiului, să poată beneficia din plin de toate acestea”, mai spune Cristian Resmeriță.
pas3
***
pas4
***
pas6