Victor Ponta crede că urmează cea mai urâtă campanie din ultimii 16 ani

psd-deva2Fostul premier Victor Ponta și-a continuat vineri, întâlnirea cu  membrii şi simpatizanţii PSD Hunedoara, la Deva, unde a participat la prezentarea candidaților PSD pentru alegerile parlamentare. Fostul președinte al PSD a declarat că actuala campanie electorală pentru alegerile parlamentare va fi ”cea mai urâtă” din cele pe care le-a parcurs până acum, în acest context el menţionând că lideri ai PSD şi ALDE au deschise dosare penale chiar înainte de momentul declanşării campaniei.

”Cea mai urâtă campanie din tot ce am prins eu, cel puţin din 2000 încoace, pentru că, pe de-o parte, PSD şi ALDE vor vorbi despre ce trebuie să facă Guvernul şi Parlamentul, adică legi pe care le adoptă, măsuri, salarii, pensii, iar ceilalţi, pe stilul cam cum făcea Băsescu la sfârşit de mandat – că domnul Iohannis doar continuă sistemul lui Băsescu – ne vor zice cum ne bagă la puşcării şi cum ne fac dosare. Ori, eu cred că oamenii vor alege, din nou, pentru viaţa lor nu pentru răzbunările celorlalţi. (…) Realmente, o asemenea presiune şi un pumn în gură băgat tuturor, aţi văzut: Tăriceanu – dosar penal, Dragnea – dosar penal, Ponta – dosar penal. Dar când le-aţi…(făcut dosarele, n.r.), acum, înainte de campanie? Mai ales că domnul Iohannis, aţi văzut, când i s-a întâmplat lui ceva, a zis că-i vorba de campanie. Serios? Dar (…) eu nu ştiu ca domnul Iohannis să candideze la ceva”, a afirmat Victor Ponta, citat de Agerpres.

psd-deva2
buha-ponta-1Victor Ponta s-a exprimat și cu privire la situația premierului tehnocrat, apreciind drept incorectă prezenţa premierului Dacian Cioloş alături de PNL în această campanie electorală, cu atât mai mult cu cât Primul Ministru a declarat în urmă cu un an că nu va candida şi că va organiza alegeri corecte. ”Anul trecut, pe vremea asta, domnul Cioloş ne-a spus că el nu candidează, că nu vrea nimic, decât să organizeze nişte alegeri corecte. Păi are mai multe afişe ca Dragnea, Tăriceanu şi Ponta la un loc”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier social-democrat a mai declarat astăzi, la evenimentul prilejuit de lansarea candidaților PSD Gorj, unde Ponta deschide lista propusă de PSD pentru Camera Deputaților, că social-democrații au deja o soluție agreată și de ALDE pentru viitorul premier, numele acestuia fiind însă ținut la secret pentru a-l proteja de un eventual dosar care să-l poată compromite. ”Vom face o nominalizare pentru prim-ministru în momentul în care vom avea rezultatul şi ştiu discuţia foarte bine, am discutat şi cu Liviu Dragnea, eu am înţeles strategia. Cred că în PSD, şi PSD va propune, pentru funcţia de prim-ministru pe cineva care a avut performanţă în Guvernul pe care eu l-am condus, un ministru, un fost ministru care a şi învăţat ce înseamnă guvernare (…). Există în PSD începând cu Liviu Dragnea, Rovana Plumb, Eugen Teodorovici, toţi ceilalţi care au fost miniştri şi au avut performanţă în actul de guvernare şi care pot foarte bine să gestioneze cea mai grea funcţie din România. Este o persoană, susţinută de PSD şi ALDE, care nu are o interdicţie legală”, a declarat Victor Ponta.

psd-deva3

***