Bilanț și aniversare de 2 ani la bazinul de înot de la Petroșani

bazin2ani2Bazinul de înot didactic de la Petroșani a împlinit astăzi doi ani de la deschidere, fiind una dintre cele mai frumoase investiții realizată de administrația publică locală. Evenimentul a fost marcat de Primăria municipiului Petroșani și administratorul bazei sportive prin organziarea unei competiții destinate celor peste 100 de copii care paticipă, în seria curentă a cusurilor de înot.

Copiii și-au dovedit și de această dată, cu ambiție, abilitățile acumulate la lecțiile de înot desăvârște aici de inimoșii instructori ai bazinului didactic de înot. Așa se face că, pentru primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacb Ridzi și administratorul Bazinului, Petre Popa, a fost un adevărat maraton împărțirea diplomelor de participare și a medaliilor aniversare, cu atât mai mult cu ct toți competitorii au fost declaați câștigători.

Copiii au avut, cu acest prilej, ocazia de a-l vedea în plină acțiune pe înotătorul temerar Avram Iancu, cel care a reușit în această vară să-și înscrie numele ân rândul puținilor performeri din lume care au reușit traversarea înot a Canalului Mânecii, din Anglia în Franța, ducând astfel și numele Petroșaniului în elita performanțelor mondiale din acest sport. Avram Iancu  a făcut o demonstraţie de înot şi i-a încurajat pe copii să facă cât mai multă mișcare și să își urmeze fiecare visul aşa cum a făcut şi el, reuşind la a patra încercare traversarea mult dorită.

bazin2ani5”Revin cu bucurie de fiecare dată în acest loc, unde energia debordantă a celor mici este împletită cu satisfacția părinților care au înțeles cât de important este acest sport pentru copiii lor. În cei doi ani de activitate, sute de copii și tineri au reușit grație înotului să-și fortifice sănătatea, să-și dezvolte noi aptitudini fizice și să aibă mult mai mare încredere în ei, în vigoarea și dinamismul lor. Felicit echipa care susține activitatea Bazinului și de asemenea pe toți micuții care astăzi s-au întrecut să ne arate că sunt înotători deja foarte buni, cu mari șanse de performeri în anii care vin”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Potrivit administratorului bazinului de înot didactic de la Petroșani, Petre Popa, în cei doi ani de activitate, nu mai puțin de 16.100 de persoane au ales să utilizeze, pentru sport, sănătate sau divertisment, această baz sportivă de excepție, singura de acest fel din Valea Jiului, dar una dintre cele mai moderne din România.

bazin2ani1

***

bazin2ani8

***

bazin2ani6

***

bazin2ani7

***

bazin2ani3

***

bazin2ani4