Salvati Copiii a colectat in 4 ani pentru maternitati 862.438 de euro din redirectionarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor

salvati-copiii_20_1Deși numărul companiilor  care au înțeles importanța redirecționării a 20% din impozitul pe profit către cauze sociale a crescut în ultimii patru ani,  nu toate companiile au apelat la acest instrument crucial pentru programele pe care organizațiile neguvernamentale le derulează în folosul celor mai stringente nevoi ale societății. Organizația Salvați Copiii România a colectat, în perioada 2012 – 2015,  suma totală de 862.438 de euro, fonduri folosite pentru dotarea maternităților din România, astfel încât copiii care se nasc prematur să primească asistență medicală imediată și de calitate, pentru a supraviețui.

Efortul Organizației Salvați Copiii de a spijini maternitățile în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur este consistent, iar progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană.

În județele din sudul țării se remarcă aceeași dinamică. Astfel, potrivit datelor Ministerului Sănătății (Institutul Național de Sănătate  Publică, Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică), în Călărași, rata mortalitații infantile a scăzut de la 16,2 la mie, în 2014, la 12,4 la mie în 2015, cu o scădere ușor mai semnificativă în urban față de mediul rural. În număr absolut, vorbim despre 33 de decese în 2015, față de 44, în anul 2014. Comparând primul trimestru din 2016 cu cel din 2015, avem un număr mai mic de decese (șapte, față de nouă) și o scădere a ratei trimestriale (12,2 versus 14.2).

Salvaţi Copiii a ajuns până acum în zona de Sud a ţării cu 20 echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de  130.000 euro, în localităţile: Alexandria, Slobozia, Olteniţa, Călăraşi, Giurgiu şi Slatina.

salvati-copiii