Scurt bilanț de final de an pentru Apa Serv Valea Jiului

asvj1Conducerea Apa Serv Valea Jiului  a avut astăzi, o ultimă întâlnire cu reprezentanții presei locale în anul 2016. Directorul general Costel Avram a vrut, în acest fel, să le mulțmească jurnaliștilor pentru sprijinul acordat în promovarea activității operatorului regional de apă și canalizare de-a lungul acestui an dar și pentru corectitudinea cu care au informat opinia publică pe acest subiect.

Totodată, Costel Avram a arătat că, dacă în urmă cu 5 ani de zile, când a preluat conducerea Apa Serv Valea Jiului, societatea era în pragul falimentului, cifrele contabile ale anului 2016 confirmă că societatea va închea exercițiul bugetar pe profit, astfel încât pentru prima oară în istoria acestei firme, acționarii – Consiliul județean și primăriile din localitățile Văii Jiului – vor încasa dividente.

”Abia în ianuarie 2017 putem face un bilant contabil, dar estimãm un profit mai mare fatã de anul trecut când am încheiar cu un plus de circa 600 de mii de lei.. Toate programele cu care am venit în întimpinarea clientilor, plata prin sistemul on line, prin Pay Point etc., au dus la cresterea încasãrilor. Totodatã, am reusit sã recuperãm din datoriile pe care le aveau consumatorii si am încercat sã venim în îmtâmpinarea clientilor cu servicii de calitate. Sigur, mai sunt multe lucruri de rezolvat. Anul viitor vom acorda dividende actionarilor, bani care se vor întoarce tot la Apa Serv pentru investitii dar si participare la profit, ceea ce înseamnã bani mai multi pentru angajati”, a declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

 

 

asvj3Pentru a întări aceste afirmații, directorul general al Apa Serv a invitat-o astăzi, la reuniunea de final de an cu presa, pe ec. Roxana Benke, noul Director Economic al firmei. Aceasta a declarat că, din punct de vedere economico – financiar,  anul 2016 a fost un an bun, realizându-se aproape în totalitate  indicatorii economici propuși. ”Este un an care se încheie fără nici o datorie restantă la bugetul consolidat al statului, un an în care plățile către furnizori au fost efectuate la scadență, iar datoriile istorice către  furnizorul de bază Apele Române Craiova au fost achitate integral”, a declarat Roxana Benke.

Aceasta a mai precizat că, pentru a veni în sprijinul clienților săi, Apa Serv  a implementat anul acesta și sistemul de plată online, prin care abonații își pot crea cont pe site-ul Apa Serv, unde pot vedea un istoric al facturilor și plăților efectuate. Faciltățile oferite la plata facturilor vor constitui o prioritate și pentru anul 2017, în acest sens, directorul economic al Apa Serv aratând că începând cu luna ianuarie 2017, societatea  va pune la dispoziția clienților un nou sistem de plată. ”Astfel, la toate punctele de încasare ale societății vor fi instalate aparate POS. Clienții își vor putea achita facturile cu CARDURI  indiferent de banca emitentă, fără nici un cost suplimentar”, a mai declarat Roxana Benke.

Pentru anul 2017, Apa Serv și-a propus să păstreze trendul ascendent și să rămână o societate profitabilă, fără datorii.

În același timp, Apa Serv dorește să înregistreze noi salturi calitative în ceea ce privește serviciile de alimentare cu apă și canalizare din Valea Jiului. În acest sens, în cursul lunii ianuarie 2017, Apa Serv Valea Jiului va semna un nou contract de finanțare pentru proiecte de modernizare a rețelelor de apă potabilă și canalizare din toate localitățile Văii Jiului. Proiectul, în valoare de circa 90 de milioane de euro, este primul de acest tip care va fi semnat în România pe programul european POIM.

asvj2