Crăciun pe pârtie la Straja

craciunmontana2Stațiunea turistică Straja Lupeni și-a așteptat și anul acesta turiștii care au venit, în număr mare, să-și petreacă aici sărbătoarea Crăciunului, pregătită așa cum e cuvine pentru marea sărbătoare. Administratorii cabanelor și pensiunilor au pregătit meniuri speciale de Crăciun, din care nu a lipsit, în mod evident, bucatele tradiționale ale momârlanilor, dar și alte bunătăți alese, pregătite cu migală și pricepere de ”cheffi” cu adevărat dedicați oaspeților.

Iubitorii sporturilor de iarnă au putut să-și petreacă Crăciunul pe pîrtiile de schi din Straja, pregătite de admnistratori cu un strat consistent de zăpadă artificală căreia, în această noapte, i s-a adăugat un strat generos de zăpadă ”adevărată”, dăruită de Dumnezeu chiar  în noaptea Crăciunului.

În cabane, atmosfera Crăciunului a fost întregită de colindători și, evident, de prezența lui Moș Crăciun, care a împărțit cadouri pentru toată lumea. Spre exemplu, la Cabana Montana turiștii găzduiți aici l-au primit pe Moș Crăciun, dar s-au bucurat de asemenea de colindul momârlanilor, dar și unul dintre cele mai frumoase obiceiuri de Crăciun din Valea Jiului: craii. Pentru cei care au dorit să întâmpine sărbătoarea Nașterii Domnului la Straja, biserica de la Schitul Straja a fost de asemenea gazdă primitoare.

Sărbătorile continuă în Straja, acolo unde sunt așteptați să vină toți iubitorii sporturilor de iarnă. Asta cu att mai mult cu ct, pe perioada sărbătorilor, instalațiile de transport pe cablu vor funcționa după un program special. Astfel, în perioada 23 decembrie – 9 ianuarie, telegondola va funcţiona zilnic, între orele 09:00 şi 16:30 iar revizia acesteia va fi efectuată în afara orelor de funcţionare. De asemenea, programul telescaunuliu şi teleschiurilor Comexim R a fost prelungit și va funcționa după următorul program: 25-30 decembrie: 09:00-21:00; 31 decembrie: 09:00-17:00; 1 ianuarie: 12:00-21:00; din 2 ianuarie, program normal.

craciunmontana5

***

craciunmontana3

***

craciunmontana1

***

craciunmontana4

Foto: facebook / Complex Montana