Președintele ALDE Hunedoara se declară confuz după refuzul Președintelui de a numi primul ministru propus de PSD-ALDE

molot„Nu ştiu dacă e vreun român care face cât de cât analize politice care a mai crezut, după momentul amânării deciziei, că preşedintele o va mai numi pe Sevil Shhaideh premier. Era foarte clar că nu va face numirea. Sigur că această decizie este un dezavantaj pentru români în general, pentru că un Guvern e util, mai ales după nişte alegeri pe care le considerăm democratice, dar şi argumentele preşedintelui trebuie auzite. E adevărat că nominalizarea a surprins pe foarte multă lume, dar nu mă pot pronunţa asupra oportunităţii fiindcă nu cunosc dosarul doamnei, nu-i ştiu mapa. Deşi dacă ne uităm puţin în trecut, doamna a fost ministru, a mai avut demnităţi deci cineva i-a făcut totuşi mapa. Confuz”, a declarat, astăzi pentru Mediafax, Mircea Ioan Moloţ, preşedintele ALDE Hunedoara.

Moloţ nu poate anticipa o altă propunere şi nici nu ştie o altă variantă. Potrivit sursei citate, nu s-a discutat, sau nu are cunoştinţă, să se fi discutat despre varianta suspendării preşedintelui în această situaţie. „Ne amintim că Liviu Dragnea a spus că este singura nominalizare. Politic vorbind se poate întâmpla orice, să fie demarată şi propunerea de suspendare a preşedintelui, dar şi iniţierea de dizolvare a Parlamentului. Nu mi-aş dori o astfel de situaţie, fiindcă noi ca ţară nu stăm pe roze, iar declanşarea unei crize politice ne-ar afunda şi mai mult pe noi ca ţară. Dar nu exclud nimic”, a spus Moloţ.

Preşedintele ALDE Hunedoara a declarat că orice variată e posibilă, de la dizolvarea Parlamentului şi până la suspendarea preşedintelui, după ce Klaus Iohannis a respins nominalizarea lui Sevil Shhaideh în fruntea Guvernului.