Liviu Dragnea vine cu o nouă propunere surpriză pentru funcția de premier: Sorin Grindeanu

grindeanuSorin Grindeanu este noua propunere PSD pentru funcția de premier, a anunțat astăzi liderul social-democraților, Liviu Dragnea.

Decizia a fost luată în urma Comitetului Politic Național al PSD, întrunit astăzi la București. Potrivit președintelui PSD Liviu Dragnea, în cadrul discuțiilor dintre liderii PSD au existat 3 mai multe variante de acțiune față de refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o desemna de Sevil Shhaideh în funcția de premier. Prima propunere a fost aceea a declansării mecanismului de suspendae a Președintelui României. O a doua propunere a fost aceea de a merge cu aceeași propunere la Palatul Cotroceni. O a treia propunere a fost aceea ca Liviu Dragnea, președintele PSD să fie noua propunere a alianteți PSD – ALDE pentru funcția de premier. În cele din urmă, CPEx al PSD a decis să accepte varianta propusă de Liviu Dragnea, respectiv nominalizarea lui Sorin Grineanu pentru funcția de Prim Ministru.

„Varianta cu Sevil Shhaidehh am avut-o în minte până azi noapte. A primit multe amenințări cu moartea. Și mi-a spus că nu mai poate merge înainte. În aceste condiții nu mai putem menține propunerea inițială”, a declarat Dragnea.

„A doua propunerea a colegilor a fost să fiu eu. N-am vrut să forțez legea. Am găsit o soluție cu un coleg care nu merge la Palatul Victoria ca să-și facă acolo un pol de putere”, a mai spus liderul PSD, care l-a anunțat ca propunere de premier de Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a absolvit Facultatea de Matematică, Secţia informatică și a fost viceprimar al Timişoarei. Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia înformatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.

Este membru PDSR din noiembrie 1996. Sorin Grindeanu a fost viceprimar al Timișoarei și, în prezent este președintele Consiliului județean Timiș.