Primarul Cristian Resmeriță a demisionat din funcție

dragnea cu resmeritaPrimarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriță, a demisionat astăzi din funcția deținută în cadrul administrației publice locale din municipiul Lupeni. Decizia a fost anunțată de către acesta astăzi, la finalul conferinței de presă de bilanț care a avut loc la Primăria municipiului Lupeni.

“Împreună cu președintele Dragnea am luat decizia de ceea ce voi face în viitor. Am avut un dialog cu domnia sa și domnul Dragnea mi-a spus că pot să rămân și la Lupeni, însă doar în zilele de sâmbătă și duminică”, a spus, cu umor, Cristian Resmeriță.

Acesta a anunțat că a decis să urmeze invitația președintelui PSD Liviu Dragnea de a opta pentru calitatea de senator, câștigată în urma votului dat de alegătorii din județul Huneodara în alegerile din 11 Decembrie. ”M-am hotărât în sfârșit și plec la București. Este o decizie pe care am luat-o împreună cu conducerea partidului. Doresc însă în același timp să precizez că, la București nu voi solicita pentru mine absolut nimic. Nu îmi doresc să conduc nici comisii în Senat, nu îmi doresc să mă duc la niciun minister, așa cum au existat zvonuri lansate în ultimele zile. Ceea ce eu îmi doresc este doar să ajut Valea Jiului, în primul rând, pentru că aici este casa mea, dar să ajut și județul Hunedoara pe care-l voi reprezenta, alături de ceilalți colegi, în noul Parlament. Am cerut și voi cere în permanență colegilor mei doar sprijin pentru această zonă a țării. În acest sems, vreau să-i asigur pe primari dar și  pe cetăenii din Valea Jiului că voi sprijini proiectele pe care administrațiile locale le vor iniția, astfel încât Valea Jiului să primească atenția cuvenită în urma votului dat în 2016”,  a mai declarat Cristian Resmeriță, senator PSD.

Retragerea lui Cristian Resmeriță din funcția de primar al municipiului Lupeni, redeschide însă competiția electorală pentru aegerea unui nou primar. Acesta va trebui să fie ales, prin votul cetățenilor, în termen de cel mult 90 de zile. În acest răstimp, conducerea administrației publice locale din Lupeni va fi asigurată de viceprimarul în exercițiu, Iacob Mesaroși.

În calitate de președinte al organizației locale Lupeni a PSD, Cristian Resmeriță spune că funcția de primar al municipiului Lupeni, trebuie să rămână, într-o logică firească, la PSD. În acest sens, Resmeriță spune că, împreună cu colegii săi, vor desemna cel mai bun candidat care să poată capacita votul cetățenilor municipiului Lupeni. “Conform legii, Guvernul trebuie să organizeze alegeri în 90 de zile, după vacantarea funcției de primar. Sigur că eu îmi doresc ca municipiul Lupeni să fie condus de un primar al PSD. În acest scop, vom găsi cea mai bună variantă de candidat, împreună cu colegii din echipa PSD Lupeni, în perioada următoare”, a declarat Resmeriță.