Se anunță un nou week-end aglomerat în stațiunile de pe Valea Jiului. Aflați aici recomandarile jandarmilor montani

jandarm-montanLa sfâşitul acestei săptămâni peste 60 jandarmi montani vor acţiona pe raza staţiunilor montane Straja, Parâng, precum și pe traseele turistice din munții Vâlcan, Șureanu și Retezat, unde există hoteluri sau alte facilități de cazare.

În această perioadă, în care se anunţă ninsori abundente, dar şi temperaturi scăzute, jandarmii montani sunt pregătiţi să acorde sprijin turiştilor şi să intervină atunci când situaţia o va impune, precum şi în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare.
Jandarmii montani recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător, să nu se aventureze pe traseele montane şi să nu tulbure ordinea publică. În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană De asemenea, jandarmii montani recomandă turiştilor să utilizeze pârtiile de schi doar în scopul pentru care acestea au fost amenajate.

Jandarmii montani reamintesc turiştilor că este interzis să pătrundă pe pârtiile de schi cu automobile sau orice alt tip de vehicul (snowmobil). De asemenea, este interzis să coboare pe pârtiile de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale. Aceste fapte constituie contravenţii şi atrag răspunderea persoanelor vinovate de săvârşirea lor.

Dacă aveți nevoie de sprijin apelați numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita intervenția jandarmilor montani.