Raluca Turcan apreciază că scrisoarea lui Tăriceanu arată o desprindere completă de realitate

raluca_turcanPreședintele interimar al PNL, Raluca Turcan, afirmă că scrisoarea copreședintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu către liberali arată o „desprindere completă de realitate”, susținând că în doi ani partidul condus de acesta se va dizolva.

„Scrisoarea domnului Tăriceanu arată o desprindere completă de realitate. ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament și au fost băgați în Legislativ de către PSD”, a scris RalucaTurcan, pe Facebook.

Ea a adăugat că, în doi ani, ALDE se va dizolva în PSD și PNL, în funcție de atașamentul față de valori al fiecărui membru. „Aș spune că este aproape o certitudine”, a spus liderul PNL.

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a lansat vineri un apel către liberalii care au rămas în PNL „în speranța unor zile mai bune” să i se alăture în proiectul de consolidare a mișcării liberale din România, în contextul în care, spune el, PNL „nu mai are nicio legătură cu liberalismul” și este pe punctul de a fi preluat „în totalitate de către oamenii din PDL”.

„Mișcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri, la alegerile locale și la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate crește și poate deveni o forță politică puternică a României. Vă scriu pentru a vă cere să veniți alături de mine în acest proiect politic de viitor. Împreună vom face din ALDE partidul cel mai puternic pe zone de centru-dreapta din România și vom duce mai departe valorile liberalismului”, a afirmat Tăriceanu în scrisoarea deschisă dată publicității vineri.

AGERPRES