Cod Portocaliu de ger în județul Hunedoara. Prefectura a activat grupa operativă a ISU.

gerJudețul Hunedoara, alături e alte 37 de județe din țară sunt din această dimineață și până pe 10 ianuarie 2017, sub Cod Portocaliu de vreme geroasă. Având în vedere avertizarea meteorologică cu cod portocaliu emisă de ANM București, în conformitate cu prevederile Ordinului Prefectului județului Hunedoara, începând cu data de 9 ianuarie 2017, ora 11.00 s-a activat grupa operativă a ISU Hunedoara și s-a operaționalizat grupa operativă a Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara (CJCCI Hunedoara). Sceasta va activa la sediul Centrului Județean pentru Managementul Situațiilor de Urgență din incinta Centrului Militar Județean Hunedoara.

Potivit unei informări transmise de Instituția Prefectului județului Huneodara, au fost înștiințate despre CODUL PORTOCALIU toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență precum și instituțiile și firmele cu atribuții și responsabilități în astfel de situații.

“Fac un apel la Comitetele Locale pentru Situații de Urgență să avertizeze cu prioritate populația să se protejeze de efectele gerului, să respecte Ordinul MAI nr. 736 din 2005 privind instituirea serviciului de permanență la primării pentru asigurarea stării de operativitate și a capacității optime de intervenție în situația gerului persistent din județ și să transmită măsurile și acțiunile ce se impun a fi adoptate către ISU Hunedoara.”  a precizat Fabius-Tiberiu Kiszely, subprefectul județului Hunedoara.