Pompierii și salvamontistii hunedoreni solidari cu oamenii din Vadu Dobrii

dobra1În fiecare iarnă, puţinii localnici din Vadu Dobrii (comuna Bunila), unul dintre cele mai izolate sate ale Hunedoarei se confruntă cu dificultăţi mari din cauza ninsorilor. Satul din Ţinutul Pădurenilor, aflat la peste 60 de kilometri de municipiul Hunedoara, a fost lovit de viscol, iar drumurile au rămas îngropate în nămeţi.

Deşi cei zece oameni care locuiesc în satul Vadu Dobrii, izolat de ninsoarea căzută în ultima săptămână, nu au solicitat ajutor de urgenţă, pompierii şi salvamontiştii hunedoreni au organizat o acţine de verificare a stării de sănătate a oamenilor şi de distribuire de ajutoare. Pompierii și salvamontistii hunedoreni s-au dovedit a fi solidari cu oamenii din Vadu Dobrii, din Munții Poiana Ruscă, cea mai izolată localitate din județul Hunedoara. Echipa, alcătuită din cinci pompieri şi doi salvamontişti, a înainat prin zăpada de peste o jumătate de metru, cu ajutorul a două şenilate aflate în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a Serviciului Salvamont Hunedoara.

Pompierii şi salvamontiştii au fost echipaţi şi cu o trusă medicală cu ajutorul căreia vor verifica tensiunea, glicemia şi ritmul cardiac al oamenilor. Pe lângă ajutor medical echipajul mixt a oferit şi peste 200 de pâini achiziţionate de Asociaţia pompierilor „Salvatorii Hunedoreni” şi de Primăria Comunei Bunila. Pompierii şi salvamontiştii au fost pregătiţi chiar să transporte, cu ajutorul şenilatelor, persoane cu diferite afecţiuni medicale, dacă situaţia o impunea.

dobra2