Din 15 ianuarie, Radio Timișoara se aude pe FM și în Valea Jiului, de pe Parâng

antena din parangZiua Culturii Naționale aduce postul regional din viitoarea Capitală Culturală Europeană în difuzoarele locuitorilor din zona Văii Jiului, pe FM 101,5 MHz.

Radio Timișoara se putea asculta în județul Hunedoara aproape exclusiv pe unde medii, iar în Petroșani și împrejurimi recepția terestră era posibilă numai cu radiouri selective și în zone fără perturbații radioelectrice.

Din 15 ianuarie cele mai apreciate emisiuni ale postului, inclusiv cele matinale, ”Pop-matineu” sau emisiunile de folclor de seara,  pot fi ascultate la o calitate tehnică superioară în zona Văii Jiului, pe 101,5 MHz. Știri și informații din zonă au apărut în emisiunile transmise exclusiv pe FM încă de când au început testele de emisie, iar de duminică, odată cu startul oficial, evenimentele de aici se vor putea regăsi în toate programele de actualități ale Radio Timișoara. Emițătorul de pe Parâng acoperă în bune condiții atât orașele Petroșani, Vulcan, Lupeni, Uricani și Petrila, cât și cea mai mare parte din șoselele zonei, inclusiv din cea spre Hațeg și mai departe spre Sarmizegetusa.  Vor fi deci pe noua frecvență informații de trafic, dar și privitoare la turismul din zonă, la Straja și în Parcurile Naționale  Retezat sau Defileul Jiului.

Punerea în funcțiune a emițătoarelor FM a deschis un nou drum pentru Radio Timișoara în ultimii ani, permițând o informare continuă, pentru a afla ce se întâmplă în vestul țării, chiar și la acele ore la care pe unde medii sunt transmise programe în limbile minorităților. Primul pas a fost făcut la Timișoara, s-au adăugat apoi emițătoarele de la Coşeviţa şi Arad, recepționabile în estul județului Timiș și pe Valea Mureșului. Noul emițător de pe Parâng continuă acest demers.

Indiferent că locuiți în această zonă, mergeți la schi sau pe munte, nu uitați să aveți de acum un radio acordat pe 101,5 MHz. Audiţie plăcută!