Marinescu face curățenie în rândul membrilor ”de ocazie” din PNL Vulcan

pnl marinescu coltescuDupă analizele necesare referitoare la rezultatele ultimelor alegeri din anul 2016, conducerea Organizației PNL Vulcan a început anul politic 2017, în mod firesc, făcând ordine în rândul acestei echipe politice locale.
Prima decizie de răsunet a fost luată chiar în aceste zile, în Biroul Permanent Local, când doi membrii considerați ”de marcă”, respectiv Marin Coltescu și Daniel Blaga, au fost excluși din conducerea Organizației PNL de la Vulcan. Potrivit unor informații care au ajuns în posesia noastră, ședința de ieri (prima din 2017) a membrilor Organizației PNL Vulcan a fost una destul de tensionată. În cadrul acesteia, liderul Dan Marinescu, susținut de majoritatea echipei liberale de la Vulcan, a luat niște decizii radicale, pe care și le-a asumat, și le-a anunțat de altfel, încă din momentul în care a preluat conducerea organizatiei locale a PNL Vulcan. Marinescu a vorbit nu o dată despre nevoia de a face „curățenie” în partid, procesul începând încă de anul trecut, odată cu (auto)excluderea foștilor lideri Alina Cârstoiu și Nicolae Petroi.
De data aceasta, Marian Coltescu și Daniel Blaga, doi foști lideri ai PSD, adusi  ”cu cântec” la PNL Vulcan în preajma alegerilor locale de către fostul președinte Alina Cârstoiu, au fost acum exclusi, la propunerea lui Marinescu, din Biroul Politic Local al PNL Vulcan. Alți zeci de membri veniți ”la pachet” cu aceștia, dar a căror prezență s-a dovedit în tot acest timp a fi doar una pe hârtie vor fi, de asemenea, exclusi din partid. 
Informațiile au fost confirmate astăzi și de către Dan Marinescu, președintele PNL Vulcan. „Este adevărat. Am luat acest decizii după ce am constatat că activitatea politică a acestor domni s-a dovedit a fi doar un balast pentru echipa noastră. De asemenea, conform Statutului PNL au fost excluși din rândul organizației noastre mai mulți membri care apăreau în evidențele noastre doar pe hârtie, oameni pe care nimeni nu i-a văzut nici măcar la față timp de un an de zile, în condițiile în care 2016 a fost un an electoral și în care, sub conducerea mea, am avut două Adunări Generale înainte de campania de la alegerile parlamentare”, spune Dan Marinescu.
Președintele PNL Vulcan apreciază, de asemenea, că scopul liberalilor vulcăneni este acela de a construi o echipă politică puternică, una capabilă să devină acea necesară alternativă politică locală pentru cetățenii Vulcanului. ”Cred că avem datoria să ne desprindem de metehnele pesediste cu care au venit unii în partid, de acele idei păguboase prin care se plătesc diverși oameni pentru a fi aduși ca membri de partid, dar a căror activitate se manifestă doar în alegerile interne unde fac, de regulă, jocul celor care-i finanțează, iar în rest nu-i mai vede nimeni și nu au niciun fel de atitudine pe scena politică locală. Probabil că  anumiti oameni nu înteleg că, aici, în PNL nu e ca la PSD, dar vom acționa în așa fel încât să-i convingem de acest lucru”, a declarat Dan Marinescu.
Președintele PNL Vulcan mai spune că, pentru a da un semnal de reformă și în organizația PNL de la Vulcan, personal a luat decizia de a face un pas în spate, urmând ca, în perioada următoare, să încerce reconstrucția PNL Vulcan într-o echipă de conducere în care-l va avea ca partener pe unul dintre seniorii liberalilor din Vulcan, dar și un apreciat cetățean al acestui oraș, inginerul Dan Surulescu.