Jandarmii montani la datorie și în week-endul care urmează

jandarmi la munteÎn perioada 21-24 ianuarie 2017, peste 100 jandarmi montani vor acţiona în staţiunile montane și pe traseele turistice din judeţul Hunedoara.

În această perioadă, în care se aşteaptă un aflux mai mare de turişti, jandarmii montani sunt pregătiţi să acorde sprijin celor aflaţi în dificultate şi să intervină atunci când situaţia o va impune, precum şi în cazul constatării unor încălcări ale normelor legale în vigoare.
Jandarmii montani recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător şi să nu tulbure ordinea publică.

De asemenea, jandarmii montani recomandă turiştilor să utilizeze pârtiile de schi doar în scopul pentru care acestea au fost amenajate şi să nu aventureze pe pârtii neamenjate sau în afara domeniului schiabil.

Jandarmii montani reamintesc turiştilor că este interzis să pătrundă pe pârtiile de schi cu automobile sau orice alt tip de vehicul (snowmobil). De asemenea, este interzis să coboare pe pârtiile de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale. Aceste fapte constituie contravenţii şi atrag răspunderea persoanelor vinovate de săvârşirea lor.
Dacă aveți nevoie de sprijin apelați numărul unic de urgenţă “112” pentru a solicita intervenția jandarmilor montani.

În data de 24 ianuarie a.c., jandarmii hunedoreni vor asigura ordinea publică în localităţile Vulcan, Orăştie, Hunedoara şi Deva cu ocazia manifestărilor prilejuite de împlinirea a 158 de ani de la Mica Unire.