Defilare cu torțe, de Ziua Unirii, la Vulcan

torte vulcanUnirea Principatelor Române, eveniment istoric național de mare însemnătate, va fi marcată de autoritățile publice locale din municipiul Vulcan într-un mod inedit, devenit, în același timp, tradiție pentru cetățenii acestui oraș.

Astfel, în seara zilei de 24 ianuarie, începând cu orele 18,00 vulcănenii vor defila cu torțe aprinse pe Bulevardul Mihai Viteazu, din zona complexului Profi până în zona Primăriei, într-un ceremonial civil și militar organizat de Primăria municipiului Vulcan în parteneriat cu Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Valea Jiului.

Evenimentul va fi precedat de o festivitate care va avea loc la Cinematograful ”Luceafărul”, de la orele 17,00 unde va fi evocată însemnătatea evenimentului istoric de la 24 ianuarie 1859. Tot aici va fi proiectat un documentar având ca temă luptele care au avut loc pe crestele Vîlcanului, în Pasul Vîlcan, în timpul Primului Război Mondial.

”Noi, Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan, rămânem constanți în dorința noastră de a marca și, în acest fel, de a promova în rândul tinerei generații, evenimntele importante din istoria noastră națională. Primul eveniment de acest fel al anului este 24 Ianuarie – Ziua Unirii Principatelor sau, așa cum mai este ea cunoscută, Mica Unire. Invit alături de noi cât mai mulți cetățeni, atât la proiecția documentarului istoric realizat de Genu Tuțu (eveniment ce va avea loc la Cinematograf), cât și la defilarea cu torțe de pe Bulevard pe care o vom încheia, în spiritul acestei sărbători, cu o mare Horă a Unirii în jurul sensului giratoriu de lângă Primărie”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.