Parteneriat pentru siguranța cetățenilor, la Petroșani

politie petrosaniSiguranța cetățenilor constituie una din principalele direcții de acțiune ale municipalității din Petroșani. În acest sens, astăzi la Primăria Petroșani a fost semnat un protocol de colaborare între noul șef al Poliției Municipiului Petroșani, Aurel Buruiană și șeful Poliției locale din Petroșani, Dorel Neag.

La parafarea acestui document, care deschide calea unei colaborări mult mai eficiente între cele două organe de ordine publică au participat și Tiberiu Iacob Ridzi (primarul municipiului Petroșani) dar și Nicolae Florin (viceprimarul municipiului Petroșani).

Potrivit noului șef al Poliției municipiului Petroșani, Aurel Buruiană (numit la conducerea acesteia după pensionarea fostului comandant Titel Brăgaru) apreciază că protocolul încheiat cu Poliția locală va aduce un plus de siguranță pentru cetățenii Petroșaniului. Cele două instituții de ordine publică vor forma patrule mixte, de zi și de noapte, care vor acționa în misiuni specifice, în această direcție. ”Apreciem că în decursul ultimilor ani, relațiile de colaborare între Poliția Locală și Poliția Municipală au funcționat foarte bine, astfel încât municipiul Petroșani reprezintă un etalon al Văii Jiului în ceea ce privește siguranța cetățeanului. Desigur, mai sunt multe de făcut din acest punct de vedere, motiv pentru care se impune și pe viitor să dezvoltăm activități concrete în domeniul siguranței publice”, a declarat Aurel Buruiană, comandantul Poliției Petroșani.

Patrulele mixte de polițiști vor acționa în toate zonele orașului, chiar dacă numărul acestora este considerat încă insuficient pentru o activitate de maximă eficiență. O atenție aparte va fi însă acordată cartierelor cu probleme în ceea ce privește riscul de infracționalitate, respectiv Bosnea, Colonie și Aeroport.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi este de părere că obiectul acestui protocol îl constituie, fără să se limiteze însă doar la aceste lucruri, organizarea și desfășurarea în comun a activității de prevenire a faptelor antisociale, menținerea ordinii și siguranței publice și, în funcție de constatări, dispunerea măsurilor ce se impun  pentru înlăturarea eventualelor nereguli. Acesta spune că, în același timp, între Poliția Municipală și Poliția locală va fi realizat un schimb operativ de date cu privire la problemele apărute, care fac obiectul colaborării, pentru a putea interveni în vederea înlăturării lor, iar efectivele Poliției Locale vor fi integrate în dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice în scopul eficientizării activității desfășurate în comun de Poliția Română și Poliția Locală.

”Eu sunt foarte mulțumit de activitatea polițiștilor locali și vreau să-l felicit pe domnul Dorel Neag pentru acest lucru. În acelaș timp sunt convins că, prin acest parteneriat cu cei de la Poliția națională, vom reuși să creștem eficacitatea în ceea ce privește asigurarea ordinii și liniștii publice, astfel încât siguranța cetățenilor să asigure un plus de confort pentru locuitorii orașului nostru, dar și pentru cei care ne vizitează”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Noul protocol de colaborare între Poliția municipiului Petroșani și Poliția locală își produce efectele începând cu data de 1 februarie.