Adrian David: ”Nimeni din piețe nu contestă rezultatul alegerilor, însă cei ce au câștigat au obligația sa guverneze Țara, nu să domnească peste ea!”

david adiFostul președinte al Consiliului județean Hunedoara, liberalul Adrian David s-a abținut de la comentarii publice cu referire la protestele din ultimele zile, nu pentru că ar subscrie actului normativ care le-a generat, ci tocmai pentru a nu da posibilitatea ca declarațiile sale să fie aduse în spațiul public, interpretate într-o formă sau alta, cauzând astfel mișcărilor de protest ale oamenilor. ”Mulți m-au întrebat care e poziția mea față de ordonanța de urgență și proteste. Le-am răspuns că e greșit, din punctul meu de vedere, ca un politician să încerce să confiște atenția aspra sa sau să transforme această masivă mișcare intr-una cu raționament politic. Drept urmare, am tăcut. Nu pentru ca sunt de acord cu Guvernul, ci pentru că s-ar fi trezit mulți care sa critice poziția mea, indiferent care ar fi fost”, explică Adrian David pe pagina sa de facebook.
După ce a constat însă că, în diverse medii, se ncearcă inducerea ideii că mitingurile de protest din țară reflectă o luptă a partidelor, David a decis să-și precizeze public poziția față de ceea ce se întâmplă pe scena politică națională. ”Am citit peste tot în social și mass-media un mesaj deosebit de periculos: că nu mai e vorba despre egalitate in fața justitei, de transparență, de stat de drept. Nu! Se încearcă inducerea ideii unei lupte între partide. Ca PSD e bun și PNL e rău. Miza e bagatelizarea protestelor. Nimeni din piețe nu contestă rezultatul alegerilor, însă cei ce au câștigat au obligația sa guverneze Țara, nu să domnească peste ea!! Sper ca acesta să fie apogeul manipulărilor și mai sper ca nicio diversiune de acest tip sa nu câștige teren. Ar fi păcat…”, precizează Adrian David.