Ordonanța care împarte România. Cea de-a patra zi de proteste.

proteste1Ceea ce nu înțeleg mă poate manipula. Vorbind de manipulare asistăm cu toții la ceea ce se întâmplă în aceste zile în România. Manipulare pe toate planurile, din toate părțile.

Ceea ce a deranjat enorm opinia publică și cu alte ocazii au fost hotărâri luate pe „ușa din dos” de către cei care ar trebui să ne conducă destinele, la fel cum și această ordonanță controversată a fost emisă într-o fatidică zi de marți noapte, într-o extremă urgență, cu implicații în ceea ce privește codul penal.

De aici începe manipularea, poate cea mai gravă eroare în care este aruncată opinia publică este faptul că această ordonanță ar fi făcută cu dedicație, iar românul de rând nu citește exact termenii acesteia ci se lasă la voia celor care, chipurile, doresc să ne-o explice. Cu dedicație pentru cine?

Nu cred că are rost să detaliez aici opinii ale celor care sunt calificați să facă acest lucru, juriști sau procurori, ale celor care consideră că această ordonanță a fost așteptată de mai multă vreme, dar nici nu mă voi arunca în apărarea unor afirmații ale celor care, până nu de mult, au fost chiar ei acuzați de popor pentru stilul de lor „ușă din dos” și care au fost sancționați zdrobitor de electorat.

proteste2

Ceea ce pot spune cu desăvârșire este că greșeala actualului guvern a fost graba cu care a emis această ordonanță, care mă depășește și las legiuitorii să se pronunțe asupra ei, dacă aceste lucruri se întâmplau într-un timp firesc și cu consultarea tuturor organismelor implicate, nu avea nimeni de suferit în aceste zile.

Culmea este că guvernul ales pe căi democratice tocmai începuse un făgaș al bunăstării poporului, același popor care condamnă acum o acțiune neînțeleasă.

Între timp manifestările (manipulările) continuă, punctele de vedere fiind împărțite în stradă, în social-media, la fel și dezbaterile pe natura cauzei.

proteste3

Aici vine marea întrebare pe care ar trebui să ne-o punem cu toții:

– ar trebui să mă las manipulat pentru ceva ceea ce mă depășește?

P.S. – Aceasta este doar o opinie, vă rog să o interpretați ca atare.

 Daniel P. BOLOG