Moțiune de cenzură în Parlament împotriva Guvernului Grindeanu

roman florin la parlamentMoţiunea de cenzură „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România”, iniţiată de PNL şi USR, a fost citită, luni, în plenul Parlamentului, de deputatul liberal Cătălin Predoiu. Deputatul PMP Eugen Tomac a anunţat, la rândul său, că toţi cei 25 de parlamentari ai partidului susţin moţiunea de cenzură. „Doresc să anunţ că grupurile parlamentare ale PMP susţin moţiunea de cenzură”, a spus Tomac.

Preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase (PSD), a anunţat că Birourile permanente ale celor două Camere au decis ca moţiunea de cenzură să fie dezbătută în plenul Parlamentului miercuri.

Moţiunea de cenzură intitulată „Guvernul Grindeanu – Guvernul sfidării naţionale. Nu legalizaţi furtul în România” a fost depusă miercurea trecută.

PNL şi USR îi solicită premierului Sorin Grindeanu, în moţiune, să-şi asume „eroarea” de a adopta ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului de lege privind graţierea şi să demisioneze.

„Admitem faptul că sunteţi în situaţia ingrată de a răspunde comenzilor venite pe linie de partid şi a trebuit să daţi curs solicitării directe a şefului dumneavoastră, domnul Liviu Dragnea, pentru a-l face scăpat de la o eventuală condamnare cu executare viitoare. Cu toate acestea, trebuie să vă asumaţi eroarea de a adopta aceste acte normative şi să plecaţi acasă! Altfel, veţi rămâne în istorie un al doilea tovarăş de drum, după dr. Petru Groza, dar mult mai nociv pentru popor decât a făcut-o regimul totalitar impus după cel de-Al Doilea Război Mondial. Prin aceste acţiuni, îndepărtaţi investitorii de România, îndepărtaţi România de tot efortul făcut în ultimii 27 de ani pentru a căpăta statutul de ţară europeană! În graba cu care vreţi să vă salvaţi propria clientelă de la condamnări, aţi uitat de priorităţile cu adevărat importante pentru România. Aţi uitat de condiţiile dezastruoase din spitale, de frigul şi igrasia din şcoli, de drumurile pline de gropi care iau anual mii de vieţi”, se arată în moţiunea de cenzură semnată de 124 de parlamentari.

Iniţiatorii subliniază că România are nevoie de un Guvern competent.

Parlamentarii PNL şi USR susţin că, sub „masca respectării unor decizii ale unor instanţe interne sau internaţionale, Guvernul girat de domnii Dragnea şi Tăriceanu loveşte în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi interesele lor legitime”.

AGERPRES