Festivalul oamenilor de zăpadă, în stațiunea Straja

om de zapadaTuriștii, dar mai ales copiii care se află în tabere în stațiunea Straja, își vor putea pune imaginația la lucru, pe parcursul următoarelor zile, pentru a construi cei mai frumoși sau amuzanți oameni de zăpadă, în cadrul unui festival care se va încheia sâmbătă cu premierea celor mai interesante lucrări.

Festivalul Oamenilor de Zăpadă s-a deschis în zona cabanelor din Straja, organizatorii propunându-și, ca prin astfel de evenimente, să diversifice oferta de iarnă a stațiunii. Cabanierii au luat în calcul și vacanța copiilor, dar și faptul că mulți dintre ei au venit în stațiune împreună cu părinții. În acest fel este asigurată completarea timpului liber pentru cei care au obosit la schi și s-au retras după amiaza și seara la cabane.

„Sunt foarte mulți copii în Straja și am decis ca festivalul să se desfășoare pe parcursul întregii săptămâni și doar într-o singură zi, cum s-a întâmplat în anii anteriori. La fiecare cabană sunt copii și părinți, iar seara pot să aibă această activitate. Așa își pot pune imaginația la încercare în fiecare zi”, a declarat pentru AGERPRES, cabanierul Emil Părău.

Festivalul se află la ediția a noua și, în fiecare sezon, a permis turiștilor să-și etaleze aptitudinile artistice și de constructori. Anul trecut, cele mai apreciate creații din zăpadă au fost o mireasă cu voalul de patru metri, un pompier din zăpadă sau un cuplu de îndrăgostiți de Valentine’s Day.

Anul acesta, festivitatea de premiere a celor mai interesante creații va avea loc sâmbătă, 14 februarie.

Manifestarea este organizată de Asociația cabanierilor ProStraja, pentru promovarea potențialului turistic al stațiunii.

AGERPRES