Reprezentanții ADR Vest le-au explicat investitorilor privați din Vulcan oportunitățile de finanțare a afacerilor din bani europeni

investvulcan2La Vulcan, în sala de ședințe a Consiliului local, a avut loc în cursul zilei de marți, 14 februarie, o întâlnire a oamenilor de afaceri din Valea Jiului și reprezentanți ai ADR VEST, privind opotunitățile de finanțare a unor proiecte prin intermediul programului de finanțare europeană POR 2014-2020. Prioritate de investiții. 2.2. Sprijinirea creării capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor.

 

Întâlnirea a fost mediată de către Primăria municipiului Vulcan, la eveniment fiind prezenți, alături de echipa de proiecte a instituției, primarul Gheorghe Ile și viceprimarul Cristian Merișanu.

”Scopul acestei întîlniri a consat în consultanța oferită de cei de la organismul regional de gestionare a programelor europene de la imișoara, în vederea scrierii de proiecte destinate mediului privat local, proiecte prin care acestea pot atrage fonduri europene de până la 2 milioane de euro. Salut prezența unor investitori locali care se dovedesc a fi interesați de aceste opotunități și transmit mulțumiri reprezentanților ADR VEST pentru că și-au făcut timp să stea de vorbă si să explice modalitatea și pașii ce trebuie facuți în redactarea proiectelor, pentru atragerea de fonduri pentru IMM-uri”, a declarat Cristian Merișanu, viceprimarul municipiului Vulcan.

Pot solicita fonduri nerambursabile microintreprinderile, intreprinderi mici sau intreprinderile mijlocii (acestea inclusiv din mediul rural) care isi propun sa:

  1. Construiasca/extinda spatii de productie/servicii;
  2. Doteze compania cu active corporale, necorporale, inclusiv cu instrumente de comercializare on-line;
  3. Implementeze procese de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calitatii, mediului sau sanatatii;
  4. Internationalizeze (participare, in afara granitelor Romaniei, la targuri/misiuni comerciale/expozitii in calitate de expozant).

investvulcan1Microintreprinderile din Regiunea Vest pot depune cereri de finantare în cadrul apelului de proiecte 2.1.A/2016 – Microintreprinderipana in data de 27 aprilie 2017 (ora 12:00), apelul de proiecte fiind deschis in acest moment. Apelul este de tip competitiv (finantare nerambursabila se acorda in functie de punctajul obtinut de fiecare proiect in cadrul etapelor de evaluare si in limita alocarii financiare disponibile), iar cererile de finantare se pot depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS (http://www.fonduri-ue.ro/mysmis).

Prin acest apel de proiecte sunt sprijinite activitati de construire, modernizare, extindere a spatiilor de productie sau prestare de servicii, precum si dotarea microintreprinderilor cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Locul de implementare al proiectului trebuie sa fie situat in mediul urban.

In cadrul apelului de proiecte POR/102/2/2 microintreprinderile, intreprinderile mici si mijlocii din Regiunea Vest vor putea depune cererile de finantare, in vederea solicitarii fondurilor nerambursabile, in perioada 23 februarie 2017 (ora 12:00) – 23 august 2017 (ora 12:00). In funcție de gradul de acoperire a bugetului alocat apelului, depunerea proiectelor poate fi suspendataa, insaa nu mai devreme de primele 2 luni ale apelului. Depunerea proiectelor se va face tot prin aplicatia electronica MySMIS, in cadrul apelului de proiecte 2.2 – Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor. La fel ca in cazul apelului destinat exclusiv microintreprinderilor, apelul dedicat pentru intreprinderile mici si mijlocii este si el de tip competitiv.