Inițiativă PNL în sprijinul tinerilor care aleg cariera de funcționari publici

proiect romanLibealii propun un proiect legislativ prin care să fie eliminate cerințele de vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice impuse pentru ocuparea funcțiilor publice de execuție.

Proiectul a fost inițiat chiar de către deputatul Florin Roman, președintele interimar al PNL Hunedoara. Acesta a depus astăzi la Parlament un poiect legislativ – primul din cariera de parlamentar a deputatului de Alba – care vizează modificarea Legii 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici și a HG 611/2008, inițiativa legislativă fiind susținută de alți 45 de deputați liberali.

 

”Apreciez că actualele cerințe referitoare la vechime impuse de Legea nr. 188/1990 sunt excesive și creează o piedică nejustificată la accesul la funcțiile publice, mai ales pentru tinerii absolvenți de facultate care, deși pot fi foarte bine pregătiți, nu vor putea ocupa o funcție publică deoarece nu au vechimea necesară. Tinerii trebuie încurajați și susținuți pentru a îmbrățișa cariere de funcționari publici, în condițiile în care  mulți ocolesc acest sector, din cauza unor condiții destul de rescrictive prevăzute în Legea privind statutul funcționarilor publici”, a declarat Florin Roman.

Legat de trecerea pe o funcție publică superioară, liderul liberalilor hunedoreni explică faptul că proiectul depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaților prevede  că se impune reducerea vechimii la minim  1 an și 6 luni vechime în gradul profesional al funcției publice din care promovează. ”Prin aceste măsuri, dorim să încurajăm tinerii să vină în administrație, să le susținem carierele în acest sector și , nu în ultimul rând, să avem o administrație performantă și  eficientă. Un stat puternic înseamnă și o administrație puternică și profesionistă”, a mai preciat deputatul Florin Roman.