Comunicat Consiliul județean Hunedoara / Concluzii la vizita vicepremierului Sevil Shhaideh, la Deva

cj shaidehVicepremierul României și Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a fost prezent astăzi la Deva, în cadrul unei întâlniri cu autoritățile publice locale, întâlnire intermediată de Consiliul județean Hunedoara.

Demnitarul a prezentat la Deva prioritățile Guvernului pentru anul 2017, în cadrul unei întâlniri la care au participat primarii din județul Hunedoara, consilierii județeni și parlamentarii de Hunedoara.  Sevil Shhaideh a vorbit despre programul PNDL etapa 2 care vizează finanțarea cu prioritate a proiectelor de alimentare cu apă și canalizare, modernizarea infrastructurii școlare, a dispensarelor, a drumurilor din mediul rural.

Prioritatea numărul doi o reprezintă atragerea de fonduri europene, astfel încât la finalul anului 2017 gradul de decontare să ajungă la 5 miliarde de euro.

cjshaideh5

Prioritatea numărul 3 se referă la reforma administrației publice. Se dorește introducerea unui cod administrativ, aflat în prezent în dezbatere publică, însoțit și de o clarificare a competențelor pe răspunderea administrativă. De asemenea, Guvernul are în vedere și revizuirea Legii 273 a finanțelor publice. Impozitul pe venit va deveni sursă a bugetului local, iar acolo unde autoritățile locale nu reușesc colectarea, o va face ANAF-ul, care va vira apoi fondurile în bugetele UAT-urilor.

Vicepremierul a venit cu precizări tehnice legate de proiectele finanțate prin PNDL și a răspuns punctual tuturor întrebărilor adresate de primarii din județul Hunedoara. Domnia sa a recomandat autorităților locale și județene să analizeze cu atenție prioritățile comunității pe care o reprezintă, să vină cu proiecte sustenabile care să contribuie la modernizarea și dezvoltarea localităților rurale și urbane.

cjshaideh4