Un jandarm hunedorean a revenit în țară după încheierea misiunii NATO Resolute Support Afganistan

1Colonelul Mihai Aurelian IOSIF, adjunct al inspectorului șef al IJJ Hunedoara, a încheiat turul de serviciu din cadrul misiunii NATO Resolute Support Afganistan și a revenit în siguranță în țară în cursul nopții de 02 martie 2017.

Colonel Mihai IOSIF, alături de un alt coleg de misiune, colonel Florinel FLUERAȘ au fost primiți joi, la Inspectoratul General al Jandarmeriei, unde conducerea instituției i-a felicitat și le-a mulțumit pentru modul profesionist în care și-au îndeplinit mandatul, precum și pentru onoarea cu care au reprezentat Jandarmeria, și cel mai important România, în fața partenerilor strategici internaționali.
Reamintim că, pe durata misiunii sale de un an (2016-2017) colonel Mihai Iosif a deținut funcția de Consilier al Șeful de Stat Major din Ministerul de Interne Afgan contribuind zilnic prin experiența sa profesională la îmbunătățirea activității Ministerului de Interne Afgan – structură esenţială pentru stabilitatea şi funcţionarea statului afgan.

De asemenea, acesta a fost desemnat Ofiţer Coordonator al EUROGENDFOR în Afganistan (Forța de Jandarmerie Europeană – EGF), iar în această calitate jandarmul român a avut o constantă colaborare cu ofiţerii reprezentanţi ai celorlalte naţiuni membre, în reprezentarea EUROGENDFOR din Afganistan.

În cadrul Jandarmeriei Române, colonel Mihai Aurelian IOSIF deține funcția de adjunct al inspectorului șef al IJJ Hunedoara.
Cu ocazia încheierii misiunii și revenirii în țară, colectivul Inspectoratului de Jandarmi Județean Hunedoara le-a transmis celor doi ofițeri un călduros mesaj: „BINE AȚI VENIT ACASĂ!”

3

2