Ludovic Orban: ”PNL trebuie să devină un partid viu !”

orban la devaAflat într-un turneu de promovare a candidaturii sale la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban le-a vorbit liberalilor din județul Hunedoara despre proiectul său politic prin care intenționează să tranforme PNL, într-un ”partid viu”.

În opinia acestuia, o reformă necesară a PNL trebuie să înceapă de la bazele fiecărei organizații locale, iar liderii politici trebuie să-și reînoade relația directă cu membrii de partid.  „De multe ori, liderii la nivel naţional au tendinţa de a se rupe de realitate pentru că, în general, sunt înconjuraţi de către cei din antecameră – ca să-i denumesc aşa, generic – şi care le picură în urechi tot felul de lucruri care nu au nicio legătură cu realitatea. Ori lucrul ăsta trebuie să se schimbe, partidul trebuie să fie un partid viu, care este în permanent contact cu societatea, care primeşte permanent feedback din societate în legătură cu acţiunea sa politică. Din acest motiv susţin aceste schimbări absolut necesare în funcţionarea partidului mecanismului şi de luare a deciziei în partid”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Deva.

Orban apreciază că și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL pentru că dorește să confere acestui partid istoric ”caracter şi demnitate, forţă şi credibilitate”. Orban a mai declarat că în campania pe care o va derula până la Convenţia Naţională, şi-a propus să meargă în fiecare judeţ din ţară şi să se întâlnească cu cei mai importanţi membri ai organizațiilor locale ale PNL, începând cu preşedinţii de organizaţii şi continuând cu primarii, viceprimarii sau consilierii locali şi judeţeni ai partidului. „Mi-am propus să merg în fiecare judeţ de cel puţin două ori. În prima trecere obiectivul meu principal este să-i ascult pe cei mai importanţi membri ai PNL de la nivel judeţean şi local: primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni, preşedinţi de organizaţii locale, pentru că nu vreau ca moţiunea pe care o voi depune să fie numai rezultatul gândirii mele. Vreau ca proiectul meu politic, viziunea asupra evoluţiei PNL să fie rezultatul consultării bazei PNL, să conţină toate acele idei propuneri, programe pe care le voi auzi de la colegii mei”, a declarat Ludovic Orban.

Acest demers al liderului PNL pare să fie unul de succes în județul Huneodara, unde foarte multe dintre organizațiile locale, dar și președintele Organizației județene a PNL Huneodara, și-au anunțat deja susținerea pe care i-o vor acorda lui Orban în vederea alegerii sale în fruntea PNL.

orban pnl deva