Un vulcănean la Salonul Internațional de Artă Fotografică al României

nemeth1Cea de-a XXI-a ediție a Salonului Internaţional de Artă Fotografică al României avut loc sâmbătă, 4 martie 2017, în nordul țării,  la Carei (județul Satu Mare).

Cu această ocazie, preșeidntele Asociației Artiștilor Fotografi din România, Eugen Negrea a înmânat mai multe disticții naționale și internaționale unor reprezentanți de marcă ai fotografiei artistice din țara noastră.

Printre cei care, cu acesst prilej, au primit distincția de merit acordată de Federația Internațională de Artă Fotografică (FIAT) se numără și artistul fotograf Francisc Nemeth, din Vulcan, veteranul artiștilor fotografi din Valea Jiului. Din județul Hunedoara, o distincție similară i-a  fost conferită și artistului fotograf Grigore Roibu din Deva.

” Mulțumesc distinsei doamne Adela Rusu pentru inițiativa organizării acestui eveniment la Carei, pentru implicarea ei în munca organizatorică, alături de domnul Zsolt Bikfalvi. După părerea mea a fost o reușită, domnul Bikfalvi a știut să organizeze totul excelent îi mulțumesc și în numele participanților. Ne putem bucura că Asociația Artiștilor Fotografi din România s-a reactivat la un nivel destul de ridicat. Ca dovadă la această afirmație stau cei 21 artiști fotografi, care au primit distincții din partea Federației Internaționale de Artă Fotografică FIAP, la acest eveniment, în rândul cărora îl veți găsi și pe subsemnatul. Mulțumiri deosebite se cuvin domnului, Csaba Balási, ofițerul de legătură cu FIAP, care s-a ocupat personal și a reușit prin multă muncă să rezolve cu bine dosarele depuse pentru distincții la FIAP. Mulțumiri datorăm și domnului președinte al AAFR Eugen Negrea, care a înlesnit aducerea Salonului Internațional de Artă Fotografică al României la Carei. Valea Jiului are tineri talentați pasionați de fotografie, sper că într-o zi se vor decide să se înscrie în AAFR și să participe la expoziții de artă fotografică”, spune artistul fotograf Francisc Nemeth, într-o postare pe pagina sa de socializare.

nemeth33

Foto: Adela Rusu