Compania Vodafone recheamă în activitate femeile aflate în pauză de carieră

ReConnectVodafone Group lansează programul ReConnect în toate cele 26 de țări în care operează, inclusiv în România, pentru a recruta femei talentate care au ieșit din câmpul muncii timp de mai mulți ani – în cele mai multe cazuri, pentru a se ocupa de familie – și care ar dori să se întoarcă să lucreze cu normă întreagă sau cu program flexibil, dar care întâmpină dificultăți în crearea conexiunilor profesionale necesare sau redobândirea abilităților de care au nevoie.

ProgramulReConnectare ca obiectivrecrutarea a 1.000 de angajațide-a lungul a trei ani, dintre careîn jur de 500 de femei aflate într-o pauză în carieră vor fi angajate pentru funcții de conducere, reprezentând 10% din totalul recrutărilor externe pentru poziții de management în Vodafone de-a lungul perioadei menționate. În plus, Vodafone va recruta până la 500 de femei care au făcut o pauză în carieră pentru roluri în care acestea vor interacționa direct cu clienții.

Vittorio Colao, Chief ExecutiveVodafone Group, a declarat: „Angajamentulnostru este să atragem oameni care provin din comunități și societăți diferite, iar ambiția noastră de a fi unul dintre cei mai buni angajatori din lume pentru femei are un rol central în acest demers. Companiile adeseori depun eforturi pentru a recruta și a menține femei în roluri de conducere. Inovații precum politica noastră globală privind maternitatea și noul nostru program ReConnect ne diferențiază în rândul femeilor care fac parte din echipa noastră în prezent și în viitor”.

Cercetarea economicăefectuată de KPMG la cererea Vodafoneindică faptul că, la nivel mondial, există în jur de 96 de milioane de femei calificate, cu vârste între 30 și 54 de ani,aflate într-o pauză în carieră, dintre care aproximativ 55 de milioane au avut poziții de conducerede nivel mediu și superior. Studiul KPMG oferă informații și despre potențialele beneficii economice aduse de reintrarea în câmpul muncii a femeilorcu acest profil. Astfel, dacă toate aceste femei ar ocupafuncții de conducere, valoarea asociată activității economice suplimentare generate (calculată ca valoare adăugată brută) ar putea fi în jur de151 de miliarde de lire sterline anual, iar creșterea totală a veniturilor pentru gospodăriile acestor femei ar putea fi de aproximativ 419 miliarde delire sterline pe an.

De asemenea, într-un studiu efectuat de GfK pentru Vodafone pe un eșantion de aproximativ 500 de femei din cinci țări, care sunt ori au fost la un moment dat într-o pauză în carieră, peste 80% dintre respondente au spus că este nevoie de mai mult sprijin pentru femeile care doresc să reintre în câmpul muncii după o pauză și pentru cele care muncesc, dar se ocupă și de îngrijirea familiei. Multe femei au declarat că își doresc să aibă posibilitatea unui program de lucru flexibil (61%) sau cu jumătate de normă (51%).

Programul ReConnect va include activități de recrutare și de informare a femeilor care și-au întrerupt temporar cariera, programe de pregătire pentru redobândirea și îmbunătățirea abilităților profesionale pentru a ajuta femeile să reintreîn câmpul muncii, programe pentru managerii care recrutează, pentru a-i ajuta pe aceștia să conștientizeze și să depășească prejudecățile pe care le-ar putea avea. De asemenea, programul va stabili anumite condiții de angajare concepute special pentru a reflecta provocările din viața femeilor care muncesc, care să includăprogram flexibil de lucru și o revenire treptată la locul de muncă (de exemplu, săptămână de patru zile lucrătoare în primele șase luni). Programul ReConnect completează alte inițiative globale axate pe încurajarea și sprijinirea femeilor la locul de muncă, printre care politica globală inovatoare a Grupului privind maternitatea, anunțată în martie 2015