Consiliul județean a distribuit bani pentru toate localitățile hunedorene din cotele defactate din impozitul pe venit și TVA

consiliul judeteanNu mai puțin de 21.293.000 de lei au fost distribuiți astăzi către toate cele 69 de unități administrativ-teritoriale din județul Hunedoara, în cadrul unei ședințe extraordinare convocată în acest scop de președintele CJH Mircea Bobora.

Tot de numele președintelui Consiliului județean Hunedoara se leagă și o nouă ”filosofie” care a stat la baza împărțirii acestor fonduri, care constituie o premieră la nivelul județului și care a făcut posibil ca toate municipiile, orașele și comunele din județ să beneficieze de fonduri. De altfel, Mircea Bobora a anunțat că, pentru anul 2017, va supune forului legislativ județean și niște criterii clare în care vor fi făcute repartizările de fonduri la rectificările de buget, astfel încât criteriul exclusiv politic să fie înlocuit cu o formulă echilibrată și coerentă.

În fața unei astfel de noi abordări a distribuirii fondurilor, nu este de mirare că proiectul conținînd propunerea distribuirii acestei prime tranșe de bani din cotele defalcate din impozitele pe venit și TVA cuvenite județului Hunedoara, a trecut fără nici un fel de obiecțiuni, în unanimitate de voturi.

Conform hotărârii adoptate de Consiliul județean Hunedoara, cei mai mulți bani au primit primăriile din Lupeni (600.000 lei) și Hațeg (600.000 lei). Primăriile din cele 6 localități ale Văii Jiului au primit, în total 3,20 milioane de lei. Banii au ajuns la Lupeni (650.000 lei), Petroșani (550.00 lei), Vulcan (550.000 lei), Uricani (550.000 lei), Aninoasa (450.000 lei) și Petrila (500.000 lei).