Edilii vulcăneni la discuții cu cetățenii înaintea adoptării Bugetului local pentru anul 2017

vulcan11Vulcănenii care și-au dorit să exprime puncte de vedere asupa proiectului de Buget Local al municipiului Vulcan pentru anul 2017 au avut posibilitatea să facă acest lucru astăzi, în cadrul dezbaterilor publice pe maginea proiectului de buget, dezbateri inițiate de autoritățile locale de la Vulcan.

Dincolo de interesul firesc al consilierilor locali și al mass-media, doar vreo 10 cetățeni au dorit să participe la acest eveniment. Majoritatea au ridicat chestiuni cu privire la necesitatea derulării unor investiții publice în diverse zone ale orașului. Chestini similare au ridicat și câțiva dintre consilierii locali. Interesant este că opiniile exprimate în cadrul evenimentului de astăzi au fost apreciative la adresa modului în care echipa primarului Gheorghe Ile a construit proiecția bugetară a municipalității pentru anul 2017.

Potrivit cifrelor din proiecyul de buget, municipalitatea din Vulcan estimează realizarea unor venituri totale de 37.649.150 lei, mai mici cu aproape 1.000.000 de lei față de bugetul anului precedent. Cea mai mare parte a bugetului local urmează a fi utilizată pentru acoperirea cheltuielilor privind funcționarea aparatului administrativ al Primăriei, cu toate elementele de responsabilitate financiară aflate în subordinea acesteia.

Cu yoate acestea, chiar dacă la secțiunea de dezvoltare rămân doar puțin este 1790 mii lei, primarul municipiului Vulcan apreciază că vor fi bani pentru finanțarea unor importante obective de investiții care se vor efectua în această oocalitate în cursul anului 2017. În acest sens, autoritățile locale de la Vulcan vor să atragă resurse fnanciare de la bugetul judeean, bugetul de stat și chiar din fonduri europene pentru mai multe obiective prioritare care se regpsesc deja pe lista obiectivelor de investiții pentru anul 2017. ”Noi am gândit un proiect pentru acest an cu lucrările cele mai importante pe care le avem în vedere. Pornim la drum, în mod firesc, cu finalizarea lucrprilor începute anul trecut, și aici vorbesc despre modernizarea trotuarelor pe str. N. Titulescu sau despre finalizarea locuințelor de la căminele C1, C2 și C3. Deschidem însă și alte ”câmpuri de luptă” cu constructorii pe măsură ce identificăm sursele de finanțare. Am trecut la o altă metodă de lucru, cu finanțare multianuală, adică o lucrare să fie cuprinsă pe doi sau trei ani de zile. Am cuprins cele mai importante lucrări, pe care le voi detalia după aprobarea listei de invetsiții în Consiliul local”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

vulcan12

De obieci critic la adresa proiectelor propuse de edilii vulcăneni, consilierul local independent Florin Govor și-a exprimat de data aceasta aprecierile asupra modului în care aceștia au fundamentat noul proiect de buget. ”Mă bucur să văd că au fost propuse multe lucruri bune dintre care de unele vorbisem și eu înainte și îi felicit pe aceasta cale pe cei care s-au ocupat de elaborarea noului buget local, adică pe primarul Ile și aparatul de specialitate din Primărie”, a spus Florin Govor.

Cetățenii care doresc să mai facă eventuale observații asupra proiectului Bugetului local al municipiului Vulcan pentru anul 2017, mai au la dispoziție câteva zile. Aceștia pot consulta în continuare proiectul de buget care este afișat la avzierul Primăriei din Vulcan și pot depune la registratură eventualele propuneri pe marginea acestuia. Bugetul local al municipiului Vulcan urmează s fie supus unei ultime dezbateri, în ședința Consiliului local Vulcan care va avea loc săptămâna viitoare și în cadrul căreia este de așteptat ca noul Buget local să fie aprobat.

vulcan13