Municipiul Petroșani pe harta orașelor în care se deschide cel mai mare loc de joacă dn România

Imagine comunicat Bucurie in Miscare PetrosaniTimp de 4 săptămâni, în perioada 12 mai – 4 iunie 2017, Asociația 11even alături de compania Kaufland România aduc bucuria mișcării în 16 orașe alese să găzduiască cea mai importantă campanie de promovare a mișcării de masă din țara noastră.

“Bucurie in Mișcare” este un proiect de promovare a sportului și mișcării în comunitate, demarat de Asociația 11even în anul 2012. De atunci și până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de orașe din România și în Chișinău, Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanți.

“Bucurie în Mișcare” este o platformă care integrează idei de jocuri și metode simple de exerciții în aer liber, menite să-i ajute pe participanți să se inspire și să aleagă mișcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Astfel, în cadrul fiecăruia din cele 16 festivaluri vom regăsi următoarele zone pregătite pentru toți participanții, indiferent de vârstă:

1.Caravana de joacă pentru prichindei;

2.Cross-ul „Bucurie în Mișcare”;

3.Zona de jocuri și concursuri pentru copii și familie;

4.Zona de competiții sportive;

5.Scena cu demonstrații sportive, fitness și dans;

6.Zona cu jocuri de team-building;

7.Zona ”Reciclăm și ne jucăm”.

Derulat anul acesta sub sloganul “Iubesc mișcarea!”, proiectul își propune astfel să aducă împreună copii și părinți, tineri care împărtășesc aceleași pasiuni, sportivi amatori și profesioniști, într-un eveniment plin de viață și extrem de ofertant.

Integrând și o componentă de educație în protecția mediului, campania din acest an propune participanților și o zonă de conversie creativă a deșeurilor în jocuri și jucării.

Agenda evenimentelor din acest an este următoarea:

12-14 mai: Arad, Craiova, Petroșani, Târgu Jiu;

19-21 mai: Deva, Făgăraș, Ploiești, Râmnicu Vâlcea; 26-28 mai: Baia Mare, Botoșani, Timișoara, Zalău; 2-4 iunie: Bacău, Cluj-Napoca, Galați, Piatra Neamț.

Toate aceste 16 evenimente sunt implementate cu sprijinul unor co-organizatori locali – oameni și organizații care susțin activ sportul și implicarea în comunitate și sunt susținute de către Kaufland România, partener tradițional al proiectului “Bucurie în Mișcare”.

 În Petroșani, evenimentul va avea loc în perioada 13-14 mai, în Parcul Central ”Carol Schreter” și este organizat în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi Lupeni, alături de o serie de alte instituții și ONG-uri locale: Primăria Orașului Petroșani, Asociația ”Clubul Alpin Valea Jiului” din Uricani, Asociația ”Bike&Run” din Petroșani, Asociația ”DEVAstation Longboard Crew” din Deva, ”Imaginarium”- loc de joacă pentru copii din Lupeni, Club Sportiv ”Fujin” din Vulcan, Asociația ”Sindrom Down Valea Jiului”, clubul de ciclism pentru tineri ”IMPACT iBike” din Lupeni, tabăra de educație prin aventură ”VIAȚA”, ”Kangoo Club” din Lupeni, Centrul de resurse pentru tineri ”IMPACTECA”, Tabere Straja, dar și alți colaboratori locali.