Caravana de promovare a educației ”Ai șansa să te întorci la școală” a ajuns și în Valea Jiului

caracavaCaravana de promovare a soluțiilor de educație propuse pentru anul școlar 2017-2018 de către unitățile din rețeaua Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara a ajuns, săptămâna trecută și în Valea Jiului.

Deulată sub genericul ”Ai șansa să te întorci la școală !”, caravana de informare a fost găzduită de Școala gimnazială nr. 2 din structura școlară a Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida” Petroșani. Au participat inspectori școlari, profesori, elevii claselor a VIII-a și părinții acestora, tineri care au abandonat școala, dar și adulți care nu au finalizat învățământul obligatoriu sau care nu au urmat nici o formă de învățământ.

Despre opotunitățile educaționale oferite de stat pentru cei care doresc să-și continue studiile, despre avantajalele învățământului tehnic și profesional dar și despre diversele facilități oferite celor care merg la școală au vorbit atât inspectorul școlar Dana Luiza Cioară, cât și reprezentanții Colegiului Tehnic ”Dimitrie Leonida” Petroșani și ai Colegiului Economic ”Hermes” Petroșani.

caravana12

De asemenea, extrem de motivantă s-a dovedit experiența tânărului elev din învățământul profesional Chicu Samuel de la Liceul Tehnologic ”Constantin Bursan” Hunedoara, care a ales să urmeze cursurile școlii profesionale deși la finalul clasei a VIII-a avea medie pentru admiterea la orice liceu din județ.

Informațiile prezentate au avut ca scop motivarea tinerilor de a încerca să-și găsească drumul în viață, calea spre o carieră care li se potrivește. Impresionant a fost faptul că foarte multe persoane care au participat la acțiunile caravanei de la Petroșani și-au manifestat dorința de a se întoarce la școală, de a-și completa educația cu finalizarea învățământului obligatoriu.

caravana14