Săptămâna Meseriilor la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Petroșani

scoala1În cadrul Săptămânii Meseriilor, la Colegiul Tehnic “Dimitrie Leonida”din Petroșani s-a desfășurat proiectul “Școala Viitorului tău”.

Acest proiect s-a adresat în primul rând viitorilor absolvenți ai claselor a opta, cărora le-a fost prezentată pe larg oferta școlară a colegiului precum și oportunitățile de care pot beneficia dacă vor alege să-și desăvârșească studiile la această unitate de învățământ. Pentru a-i atrage pe tineri, actualii liceeni au pregătit și o inedită expoziție cu diverse produse realizate chiar în atelierele în care își desfășoară instruirea practică, au împărțit fluturașe și au răspuns la întrebări referitoare la activitățile didactice și exracurriculare care se desfășoară aici.

Alături de elevi, la acest eveniment au participat reprezentanți ai agenților economici, ai Inspectoratului Școlar Hunedoara și nu în ultimul rând ai Universității Petroșani care își recrutează din rândul tinerilor absolvenți ai Colegiului  Tehnic “Dimitrie Leonida”, viitorii angajați sau viitorii studenți.

“Pregătirea de excepție a cadrelor didactice de la această școală, baza materială adecvată desfășurării în bune condiții a actului educațional, paleta largă de specializări, începând cu învățământul profesional, profesional special, liceal zi și seral până la școala de maiștri și școală postliceală, diversitatea specializărilor,ne recomandă și ne acordă credit în vederea atragerii a cât mai multor tineri spre colegiul nostru. Având în vedere lipsa acută de forță de muncă calificată de pe piața muncii, sperăm ca alături de noi să fie cât mai mulți părinți care să-și îndrume copiii spre Învățământul Profesional, mai ales că după absolvire își pot continua studiile fie la liceu zi ,sau dacă muncesc, la liceu seral”, a declarat directorul școlii ing. Paraschiv Camelia.

scoala2