Veteranii vânătorilor de munte din Italia vor defila pe străzile din Petroșani

italienii la policino”Alpinii”, așa cum se autointitulează cu mândrie membri unei asociații formate din foști vânători de munte din Italia și alte state europene vor să-și etaleze frumoasele uniforme de gală în cadrul unui eveniment care va avea loc, în toamna acestui an, la… Petroșani. Voluntarii veterani au ales Petroșaniul pentru această inedită paradă, după ce, în ultimii 8 ani au îndeplinit în acest oraș mai multe ”misiuni” de voluntariat în cadrul Casei Pollicino, reper emblematic al parteneriatului social-educațional dintre comunitățile locale înfrățite din Petroșani și Ponte nelle Alpi (Italia).

Informația a fost prezentată, zilele trecute, în cadrul unei conferințe de presă susținute de primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, împreună cu Enrico Colarin (reprezentant al Asociației Nationale Ferruccio Minelli) și Francesco Forti, colonel NATO (r) – cei doi fiind inițoatori ai proiectului care va aduce vânătorii de munte din Europa la Petroșani.

Evenimentul va avea loc în perioada 21-24 septembrie 2017 și la acesta se estimează că vor participa circa 350 de reprezentanți ai vânătorilor de munte din Europa, din rândul acestora urmând să facă parte inclusiv ofițeri NATO. ”Deja, evenimentul de la Petroșani a fost confirmat, fiind publicat și în revista vânătorilor de munte din Europa. Vreau să le mulțumesc pentru că au ales Petroșaniul pentru parada din acest an a vânătorilor de munte din Europa, cu atât mai mult cu cât pe lista orașelor candidate să găzduiască acest eveniment a figurat inclusiv capitala Franței, Paris”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

„Noi activăm deja la Petrosani de 20 de ani si la Pollicino de 8 ani si mi se pare că este normal sã venim la Petrosani, aici fiind pentru mulți dintre noi cea de-a doua noastră casă. Este important să aintim că centrul social și educațional ”Casa Pollicino” a fost construit de voluntari ai vânătorilor de munte din Italia si noi facem aici, în mod constant, acțiuni de voluntariat. De aceea ni s-a părut firesc atunci când Asociatia Alpinii din Milano, a avut de ales între Paris si Petrosani, să organizeze acest eveniment tradițional aici, la Petrosani”, a declarat Enrico Collarin, membru al Asociatiei Nationale Ferruccio Minelli.

Evenimentul, programat să se desfășoare pe parcurusl a trei zile, va fi onorat inclusiv de reprezentanți ai Ambasadei Italiei din România. De asemenea, în cadrul evenimentului este programat și un concert al unor tineri artiști din Beluno, o reuniune a veteranilor vânătorilor de munte din Valea Jiului cu cei din Asociația Alpinii di Milano, o serie de întâniri oficiale dar și acțiuni de voluntariat.