Femeile de succes ale Lupeniului, premiate într-o gală a excelenței, de Consiliul local și Clubul de Presă ”Valea Jiului”

gala12Nu mai puțin decât 15 doamne din municipiul Lupeni au fost premiate în cadrul primei ediții a ”Galei Premiilor Femina”, eveniment organizat la finele săptămnii trecute de Clubul de presă ”Valea Jiului”, în parteneriat cu Consiliul local al municipiului Lupeni și găzduit de eleganta sală de spectacole a Palatului Cultural din Lupeni.

Potrivit jurnalistei Angela Dumitrașcu, reprezentant al Clubului de Presă ”Valea Jiului”, evenimenhtul s-a adresat doamnelor care s-au evidenţiat de-a lungul anilor în activitatea profesională şi care s-au împlicat activ în viaţa comunităţii lupenene. Ani de zile, printre zeci de materiale informative, reportaje şi interviuri am reuşit să le descoperim pe cele care, au urcat pe scenă, în aplauzele membrilorr comunităţii.  Le-am căutat  şi descoperit pe cele curajoase, pasionate, întreprinzătoare, premiantele noastre dedicându-şi timpul şi energia unor proiecte în care cred cu tărie şi pentru care ar muta şi munţii din loc”, ne-a spus Angela Dumitrașcu.

Cele care s-au bucurat în 2017 de Premiile Femina sunt doamnele:

* Minerva Pâs – artist plastic;

* Ana Maria Neagoe – medic;

*  Simona Chiroşca – profesor;

* Amalia Antal – asistent;

* Simona Hîrieaşu – director;

* Eugenia Drăgoi – profesor;

* Marianne Peptenaru – coordonator;

* Melania Nan – profesor, director adjunct;

* Felicia Frigea – profesor;

* Dorina Julecătean – psiholog;

* Dana Dicu – economist;

* Veronica Topor – economist, jurist;

* Violeta Hărănguş – profesor;

* Petronela Baldovin – profesor;

* Maria Ivăniş – consilier județean.

gala11

Prezent la acest eveniment, primarul interimar al municipiului Lupeni, Iacob Mesaroș și-a exprimat admirația față de premianți, aprecind că este vorba despre doamne care, prin activitatea lor profesională derulată de-a lungul anilor, fac cinste comunității locale din municipiul Lupeni. În același timp, Iacob Mesaroș a ținut să amitească faptul că luna martie este o lună  în mod special dedicată femeilor, motiv pentru care gândurile cele mai bune și urările de sănătate, fericire și ”La mulți ani !” li se cuvin tuturor doamenlor și domnișoarelor, cu prisosință.

Pe lângă latura sa festivă, ”Gala Premiilor Femina” a oferit publicului prezent în sală și posibilitatea de a urmări un spectacol deosebit în care protagoniști au fost tineri talentați din Valea Jiului. Astfel, pe scenă au urcat, rând pe rând, făcând încă o dată demonstrația talentului lor artistic: membrii corului ”Glasuri de argint” (coordonat de prof. Felicia Frigea), copiii de la Centrul de Incluziune Socială “Rudolf Steiner” din Lupeni, artiștii de la Ansamblul Lirica din Petroşani (pregătiţi de prof. Tiberiu Coconeţ) – Andrei Ititesc, Tudor Sima, Larisa Ristea şi Mihai Bodogan; membri Ansamblului “Mesagerii Iubirii”; solștii de muzică uşoară Andreea Popa şi Darius Szeczi, Peter Bot, Alex Nuţă, Andreea Dobre, Alecsia Maria Ilieş precum și: Alexandra Mustea, Irina Holdiş, Florina Grigore, Diana Guia și Alexandra Suciu. De asemenea, în foaierul Palatului Cultural a fost organizată o expoziție de artă, cuprinzând lucrări ale tinerilor artiști Izabela Bot (de la Şcoala Gimnazială nr. 3) dar și ale elevilor din ciclul primar “Şansa a Doua” de la Liceul Teoretic Mircea Eliade Lupeni, precum și ale Roxanei Irimia (voluntar al asociației Parco Cavalli).

gala15

”Felicit organizatorii pentru această frumoasă iniţiativă, care este și o premieră pentru municipiul nostru şi sper să mai aibă curajul de a organiza şi alte evenimente de o asemenea anvergură. Pentru noi toţi, ceea ce s-a întâmplat cu acest prilej la Palatul Cultural a fost o surpriză, un succes deosebit. Mulţumesc tinerilor artişti, îndrumătorilor şi tuturor celor care au au contribuit la reuşita evenimentului“, a spus și consilierul local Rodica Cîmpean, președintele Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului local al municipiului Lupeni.

La finalul unui eveniment reușit, cei de la Clubul de presă ”Valea Jiului” au precizat că vor avea în vedere, pentru acest an, și alte evenimente similare.

gala14

gala16